Va dati seama m-am angrenat in a scrie un astfel de articol, de aici denota un adevarat curaj din partea mea. De ce? Pentru ca destul de multi paraziti mistico-religiosi nu vor inceta sa-si debiteze prostiile religioase fara dovezi clare si la obiect ci vor ajunge sa ma jigneasca in diferite moduri, facandu-ma fie Mason (desi site-ul meu expune clar adevarul contra masonerie), diavol desi diavol este cuvant ce provine din latinescul “diabolus” care inseamna “om barfitor”, cam cum sint majoritatea crestinilor, apoi voi fi facut “drac”, cuvant ce provine din latinescul “draco” care inseamna “sarpe”, eu stiind ca iudeo-crestinilor le este teribil de frica fata de reptile.
Evangheliile bâjbâie printr-o mare de confuzii, când e vorba de a defini exact cine e dușmanul Divinitatii, enumerând tot soiul de personaje mitice, cum ar fi: îngerul Satan (partenerul zeului Iahve), șarpele biblic, zeul filistin Belzebub (transformat de textieri în Belzebuth), Iuda Iscarioteanul (transformat de popi în Scaraoţchi). În orice caz, ritualul de botez îl indică pe Satan drept zeul malefic de care pruncul trebuie să se lepede, în pofida faptului că Vechiul Testament precizează clar că acesta era un înger-jurist de la curtea zeului suprem Iahve.
Satan de pilda are o serie de denumiri lingvistice si anume:
ebraică: שָׂטָן,
Satana ebraica tiberiană Śāṭān;
greaca Koine: Σατανάς, Satanás;
aramaică: צטנא, Śaṭanâ;
arabă: شيطان, Sheikhṭaan) este o denumire abrahamică ce se referă de obicei la un înger-procuror[1][2], demon sau zeu minor în diferite religii.
Ce inseamna Demon?
În mitologie, demonul (greaca veche Δαίμων, transliterat Daimon) era numele colectiv al unor ființe supranaturale, semizei sau spirite care ocupau o stare intermediară între oameni și zei.
Un demon este o ființă supranaturală, de multe ori răuvoitoare, care apare în diverse religii, ocultism, literatură și folclor. Inițial, cuvântul original grecesc Daimon nu avea conotație negativă.
Cine este Lucifer?
Luceafăr este numele popular al mai multor aștri (planeta Venus și unele stele mai strălucitoare).
Regele Babilonului:
- Isaia 14:12 „Cum ai căzut din cer, Luceafăr/Lucifer”…
In Noul Testament Petru, referindu-se la Hristos, il denumește Luceafăr-Lucifer:
- 2 Petru 1:19 „Și avem cuvîntul proorociei făcut și mai tare; la care bine faceți că luați aminte, ca la o lumină care strălucește într’un loc întunecos, pînă se va crăpa de ziuă și va răsări Luceafărul de dimineață în inimile voastre.”
În Apocalipsa 22.16, Isus se recunoaște ca fiind steaua strălucitoare a dimineții (Stella splendida matutina) sinonima cu Luceafarul. Din această cauză in creștinismul occidental timpuriu, Isus era numit și Lucifer, dovada o găsim in imnul “carmen aurorae” dar și în numele unor sfinți ca de exemplu Lucifer din Cagliari[3]
Lucifer este un nume deseori dat Satanei în credința creștină. Această asociere a lui Lucifer cu cea a unui înger căzut vine dintr-o interpretare particulară a unui pasaj din Biblie (Isaia 14:3-20) care vorbește despre cineva care primește numele “steaua zilei” sau “steaua dimineții” (în latină, Lucifer) care semnifică un om căzut din Rai. Același cuvânt latin este folosit ca stea în Petru 1:19 și oriunde altundeva fără legătură cu Satana. Totuși, în multe scrieri mai târzii decât cele ale Bibliei, cuvântul latin a fost folosit ca un nume care îl desemnează pe Satana.[4]
În latină, cuvântul “Lucifer” care înseamnă “aducător de lumină” (de la lux, lucis, “lumină” și ferre,”a aduce”), este un nume pentru “steaua dimineții” (planeta Venus cu înfățișarea ei întunecată.Versiunea Bibliei în latina vulgară a folosit acest cuvânt de două ori pentru a se referi la “steaua dimineții”: o dată în Petru 1:19 pentru a traduce cuvântul grecesc “Φωσφόρος”(Phosphoros),[3] care are același sens literar al expresiei “aducătorul de lumină” cum are “Lucifer” în latină; și o dată în Isaia 14:12 pentru a traduce “הילל” (Hêlēl), care înseamnă și “steaua dimineții”. În pasajul mai târziu, titlul de “steaua dimineții” este dată tiranului rege babilonian, despre care profetul spune că va cădea.
Acest pasaj a fost aplicat ulterior prințului demonilor, astfel că numele de “Lucifer” a început să fie folosit pentru Satana și a fost răspândit cu ajutorul unor lucrări precum Infernul lui Dante Alighieri și Paradisul Pierdut al lui John Milton, dar pentru vorbitorii de engleză cea mai mare influență a fost determinată de utilizarea în King James.
Un pasaj similar din Ezechiel 28:11-19, privind “regele din Tir”, a fost aplicat, de asemenea, și lui Satana, contribuind la imaginea tradițională a Satanei și a căderii sale.
Pe baza versetului 22:16 din Apocalipsa unde Isus vorbeste despre sine ca fiind Lucifer, Luceafar sau Steaua stralucitoare a diminetii(stella splendida matutina), primii creștini au folosit numele de Lucifer ca fiind un nume al lui Hristos,acest fapt este confirmat si in imnul religios Carmen Aurora, dar si in numele unui episcop crestin sanctificat cu numele de Sanct Lucifer din Cagliari, in secolul 4 en.
Lucifer este numele latin pentru “Steaua Dimineții”, atât în proză, cât și în poezie, după cum se vede în lucrările lui Marcus Terentius Varro (116–27 BC), Cicero (106-43 BC) și ale altor scriitori latini timpurii.[5]
Cicero scria: Stella Veneris, quae Φωσφόρος Graece, Latine dicitur Lucifer, cum antegreditur solem, cum subsequitur autem Hesperos[6] Steaua lui Venus, numită Φωσφόρος în greacă și Lucifer în latină, când precede soarele, și Hesperos, când urmează acestuia.
Și Plinius cel Bătrân: sidus appellatum Veneris … ante matutinum exoriens Luciferi nomen accipit … contra ab occasu refulgens nuncupatur Vesper[7] Steaua numită Venus … când răsare dimineața, poartă numele de Lucifer … dar când luminează la apus, se numește Vesper.
Și poeții folosesc cuvântul “Lucifer”. Ovidiu menționează de cel puțin 11 ori Steaua Dimineții în poeziile sale.
Virgiliu scria: Luciferi primo cum sidere frigida rura carpamus, dum mane novum, dum gramina canent[8] Să ne grăbim, când apare Steaua Dimineții, Către pășuni reci, cât ziua-i încă nouă, cât iarba-i înrourată.
Ce inseamna Satanism?
Satanismul modern este o filozofie bazată pe Biblia Satanică și pe Biserica lui Satan, fondată de Anton Szandor LaVey. În această filozofie, Satan devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui și al egoismului. Deși este asociată în cultura populară cu ritualuri ce au în prim plan violența și cruzimea, filozofia Bisericii Satanice are la bază următoarele caracteristici:
Individualismul fundamental, bazat pe conceptul nietzschean că individul este singurul responsabil pentru viața sa și că trebuie să se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a găsi o cale în viață. În acest sens, satanismul fiind influențat de libertarianism, LaVey declară că „sataniștii sunt născuți nu făcuți… au o boală numită independență”. De asemenea, sataniștii se opun religiilor care plasează oamenii într-un raport de subordonare față de zei (creștinismul, islamul, iudaismul etc.).
Denumirea curentului satanist modern pornește de la „Satan”, adversarul spiritual al demiurgului din tradiția religioasă iudeo-creștină, nume folosit pentru a simboliza respingerea de către sataniști a principiilor majore ale religiilor iudeo-creștine.
Simbolul Satan – în satanismul modern nu este zeu, ci doar un simbol pentru dumnezeu, care la rândul lui este performat și satisfăcut de satanistul însuși. LaVey propune că toți zeii sunt creații ale credincioșilor și că în acest fel venerația zeilor este prin extensie, venerația creatorului acestor zei (credinciosul). O dogmă a satanismului modern este: „Eu sunt dumnezeul meu”. Cel mai important eveniment din calendarul satanic este ziua de naștere a credinciosului, aceasta reprezentând și nașterea dumnezeului său. Un fapt surprinzător despre satanismul modern este că Satan, perceput ca „diavol” în cultura populară, nu este venerat, fiind considerat doar un arhetip literar care este un exemplu de opoziție față de umilință și credință. În filozofia laveyană, cultul „diavolului” este văzut ca fiind doar o inversare a creștinismului și o înțelegere greșită a satanismului.
Satanismul este împărțit în doua categorii principale:
- Satanismul Tradițional care se preocupă de schimbarea evoluției noastre și a societăților in care trăim – creând, de fapt, o nouă specie umană și o civilizație care să corespundă acestui nou tip de ființă umană .
- Satanismul Modern care promovează individul și nu faptul că omul este nesemnificativ, slab și dependent de supranatural. Ei consideră că apartenența de supranatural și implicit de o Biserică, presupune mult prea multă bătaie de cap având în vedere că “Nimic nu este real (Totul este permis)” (Phil Hine, Magia Haosului). Satanistul Modern nu neagă munca strămoșilor noștri precum face un fanatic, ci el îmbrățișează fiecare idee valoroasă, cultura și magia, dar refuză să fie condus de legile unui “preistoric” (ex. Iisus).
Valorile satanismului sunt în satanist drept pentru care ritualurile sataniste afirmă puterea simbolului satanic în inteligența, istețimea și cultura individului.
Satanismul reprezintă venerarea lui Satan?
Venerarea lui Satan nu este o parte esențială în satanism. Nu trebuie să îl venerezi pe Satan pentru a fi un satanist. Ideea din spatele satanismului este să devii cât mai bun și să faci ceea ce te face fericit și te binedispune. Atât timp cât urmezi calea satanistă în viață, te poți numi satanist.
Satanismul modern este venerarea propriei persoane. Termenul “satanist” a fost prima dată atribuit în Evul Mediu tuturor oamenilor care aveau o religie diferită de cea catolică. Era un termen folosit pentru descrierea celor care venerau un alt zeu, a celor care venerau pământul, natura, pe ei înșiși sau orice nu era creștin.
Satan a fost creat de celelalte religii pentru a da o definiție a tot cea ce este “rău”. Acest “diavol” a fost creat pentru a reprezenta așa-zisele păcate ale oamenilor. Conform acestor religii, Satan reprezintă distrugerea.
Pe de altă parte, este un alt ego al lui Satan, numit Dumnezeu. Ca și Satan, Dumnezeu are multe nume, depinde de religie și perioadă. Acest Dumnezeu reprezintă tot ceea ce este bun în oameni, toate lucrurile bune pe care le pot face pentru alții. Acest Dumnezeu ar trebui să reprezinte creația.
Pentru un satanist modern, Satan nu este altceva decat o forță a naturii. Satan nu este considerat o zeitate. Această forță este considerată partea întunecată a naturii. Această “parte întunecată” nu reprezintă neapărat răul, ci doar o parte neexplorată a naturii. Satanismul nu cere venerarea lui Satan, nu îți cere nici măcar să crezi într-o zeitate. Depinde de individ să aleagă ce nivel i se potrivește cel mai bine.[5]
Printul Beelzebub – o zeitate reptiliana semita!
Beelzebub este numele unuia din cei șapte prinți ai iadului, un nume derivat din Ba‘al Zebûb, Ba‘al Zəbûb sau Ba‘al Zəvûv (iudaică בעל זבוב; greacă: βεελζεβούβ; adică „Stăpânul muștelor”), cu numeroase variante,[1] care a fost o zeitate semită venerată în orașul filistean Ekron.
Referințe la Baal-Zebub apar și în Biblie, în Cartea a patra a Regilor 1: 1-3[2]
Belzebut este, de asemenea, identificat în Noul Testament cu Satan, “prințul demonilor”.[6][7]
Diavolul in crestinism este un personaj negativ. In Islamism si Iudaism este un personaj aliat al lui Dumnezeu (Yahwe). De ce trebuie sa aiba crestinii dreptate?
Diavolul (dracul sau demonul) este în creștinism spiritul răului, cel care subminează stabilitatea religioasă și morală a omului și îl răzvrătește contra lui Dumnezeu. Conform teologiei creștine, la început Diavolul era bun, dar prin faptele pe care le-a făcut a fost îndepărtat de Dumnezeu. Diavolul a hotărât să se răzbune stricând lumea creată de Dumnezeu.
În iudaism Diavolul este slujitorul fidel al lui Dumnezeu, el fiind un înger ascultător (în iudaism îngerii nu pot decât să asculte poruncile lui Dumnezeu), înger care este folosit de Dumnezeu pentru a încerca oamenii.[8][9] Evreii susțin că pasajele interpretate de creștini ca referindu-se la Diavol se refereau de fapt la niște adversari militari ai Israelului antic.[8] În viziune iudaică Diavolul este pe tot atât de puțin dușmanul lui Dumnezeu pe cât un procuror oarecare este dușman al statului de drept.[9]
Imaginea Diavolului
În Geneza (VI, 1-4) a fost identificat de către unii teologi cu un șarpe viclean. În Apocalipsa lui Ioan este considerat “șarpe” și “balaur”. Sfântul Augustin scrie:
„…este leu și balaur; leu ca vioiciune, balaur ca viclenie”
Aici putem sa facem legaturi complexe cu Reptilienii Anunnaki, despre care am tot scris ca se regasesc prin mitologii. De asemenea folosesc cuvantul “satan” ori “satanism”, pentru a explica orice ritual de sacrificii umane, desi biserica satanista, cartile sataniste sustin clar si precis ca nu se omoara oameni. Aici vorbim de doua lucruri, pe de-o parte avem de-a face cu niste persoane care se autodenumesc sataniste care fac rau, cum ar fi Iluminatii, iar pe de alta parte satanisti care isi spun asa dar nu fac lucruri negative.
Asa se spun si despre atei ca sint personaje negative fara tinuta morala, dar cum am vazut ca majoritatea ateilor au o tinuta morala impecabila si neavand nevoie de vreun Dumnezeu sau vreun mantuitor de sorginte israelita.
Asa si druizii multi de astazi nu mai sint cei din vechime care se ocupau de vindecari folosind Vascul, ci se folosesc de energii profund negative. La fel si paganii, au fost intotdeauna considerati persoane negative, dar nu e deloc asa, de fapt oricine s-a opus expansiunii agresive a religiei iudeo-crestine a fost etichetat fie satanist, fie pagan, fie diavol s.a.m.d.
Din aceasta cauza am expus toate aceste analize din religiile iudaice pentru a vedea fiecare ce inseamna aceste cuvinte in realitate dincolo de indoctrinarea masiva a oamenilor de catre parazitii numiti preoti, care deobicei mizeaza pe necunostinta oamenilor in aceste domenii, caci pe mine niciun preot de pe aceasta Planeta nu ar putea sa incerce sa-si permita sa ma convinga de asa ceva, deoarece eu il retez din start folosind argumente pertinente de ordin medical, stiintific si istoric.
Daca ne uitam atent in Biblie, in Vechiul Testament, vedem ca singurul criminal de acolo ocupa loc fruntas si este doar Dumnezeul Iudeo-crestinilor si anume Yahwe, opozanti ai sai nu exista, acest lucru sa fie clar, nu ma credeti pe mine, studiati Vechiul Testament in cuvantul sau si respectati traditia crestina de a nu interpreta cuvintele, caci parazitii iudeo-crestini (majoritatea) isi dau seama de natura versetelor in anumite zvagniri de ratiune, insa pentru a nu se face de ras si a nu cadea in penibil, incep sa modifice intelesul versetelor in fel si fel tot pentru a modifica intelesul in interesul sau propriu, desi traditia spune clar ca si Yahwe sa nu interpreteze nimeni cuvintele sale de Dumnezeu absolut fata de israeliti. Iar numai daca studiati Numerii si Deuteronom doua capitole biblice, va veti ingrozii de indemnurile acestui Dumnezeu la crime, ura, rasism, razboi, indemnuri ca oamenii sa se manance intre ei, cum este in Levitic, sau sa se ucida copii cum este in numerii cap. 31, vers. 17.
In opinia mea, toti acesti dumnezei, ingeri-cazuti, nu sint altceva decat reptilienii Anunnaki care s-au implicat masiv in cultura babiloniana si cea sumeriana, caci Vechiul Testament, este o reciclare a miturile stravechi sumeriene si babiloniene.
Am scris cateva articole pe aceasta cale:
Deci mai intrebati-va care e cel mai demonic personaj al Bibliei: clasicul satan din Vechiul Testament sau Maretul Dumnezeu israelit Yahwe/Iehova care are ordonate zeci de crime?
SURSE
1. http://www.outreachjudaism.org/satan.html
2. http://www.beingjewish.com/basics/satan.html
3. http://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer_of_Cagliari
4. http://ro.wikipedia.org/wiki/Lucifer
5. http://ro.wikipedia.org/wiki/Satanism
6. “In NT Gk. beelzeboul, beezeboul (Beelzebub in TR and AV) is the prince of the demons (Mt. 12:24, 27; Mk. 3:22; Lk. 11:15, 18f.), identified with Satan (Mt. 12:26; Mk. 3:23, 26; Lk. 11:18).
7. “Besides, Matt 12:24; Mark 3:22; Luke 11:15 use the apposition ἄρχων τῶν δαιμονίων ‘head of the →Demons’.”, Herrmann, “Baal Zebub”, in Toorn, K. v. d., Becking, B., & Horst, P. W. v. d. (1999). Dictionary of deities and demons in the Bible DDD (2nd extensively rev. ed.) (154). Leiden; Boston; Grand Rapids, Mich.: Brill; Eerdmans.
8. Rabbi Tovia Singer Who is Satan?