Cred ca majoritatea ati vazut ca pe Planeta se intampla ceva. Inundatiile au cuprins intreaga Planeta, din Marea Britanie, Ungaria, Romania, Franta pana in Australia.
In America sint tornade din ce in ce mai periculoase care ating recorduri peste recorduri, la fel si cutremure. Asia este prada multor cutremure care la fel ca si tornadele depasesc toate recordurile care sint pana in prezent. Oamenii, pe buna dreptate se intreaba “ce naiba se intampla?”
Oamenii au fost au prostiti realmente cu “sfarsitul lumii” din 21 Decembrie 2012, dupa acea data “fatidica”, oamenii au rasuflat usurati, au spus “gata am scapat, la naiba cu apocalipsa”, insa evident nu vorbim de apocalipsa, oamenii au fost atat de mult prostiti prin mass-media, dar si de religiile lor iudaice, incat de cate ori vorbim de cataclisme trebuie sa le precizam “nu este sfarsitul lumii, ci doar o schimbare ca nu se mai poate asa”, pana cand vor intelege bine o data clar si precis.
Acum vreau sa va prezint folosind ca surse informatiile din mass-media, cateva cataclisme care s-au intensificat foarte mult in acest moment…
Citez de pe site-ul de stiri dcnews.ro[1] articol intitulat “Austria mobilizează Armata la inundații. Viitura ar putea ajunge și în România”:
“Mai multe case din sudul Germaniei, Cehia, Austria și Elveția au fost evacuate din cauza râurilor care s-au umflat la niveluri alarmante, scrie BBC. Doi oameni au murit și doi sunt dați dispăruți în urma viiturii care a lovit centrul Europei și care în următoarele zile ar putea ajunge și în România.
Cehia este în stare de alertă, autoritățile temându-se ca situația provocată de inundațiile catastrofale din august 2002 să nu se repete și acum.
Germania și Austria își mobilizează armatele pentru a interveni și pentru a ajuta serviciile de urgență.
Un bărbat a fost ucis de o alunecare de teren lângă Salzburg, în Austria, în timp ce alți doi oameni din aceeași zonă sunt de negăsit. În Cehia, o femeie a murit când casa ei s-a prăbușit, iar alți doi oameni sunt dați dispăruți, după ce ambarcațiunea lor s-a răsturnat din cauza unui râu care a ieșit din matcă.
Ploi puternice în perioada următoare
Serviciul de alertă de inundații din Bavaria prognozează pentru perioada următoare ploi puternice, avertizând că acestea pot amplifica inundațiile de pe Dunăre, Inn și alte râuri din zona afectată.
Autoritățile din Bavaria se așteaptă ca Dunărea să atingă nivelul de 10,5 metri, solicitând ajutorul armatei germane. Alte zone din Germania afectate de inundații sunt Saxonia, Turingia și Baden-Wuerttemberg.
Și armata austriacă a fost solicitată să ajute autoritățile civile în Taxenbach, la sud de Salzburg. O parte din regiunea Pinzgau, ce include Taxenbach, a fost declarată zonă de dezastru.
Dacă ploile vor continua, inundațiile pot avea efecte catastrofale și în România, dat fiind că în următoarele zile Dunărea va intra cu un debit ridicat din cauza inundațiilor din Centrul Europei.”
Inundatiile au lovit masiv Moldova, citez o stire de pe site-ul iploiesti.ro[2] articol intitulat “Inundatii in Moldova”:
“Inundaţiile au fost provocate de o ploaie de doar o oră, iar viitura puternică a inundat curţiile şi casele oamenilor. Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau răniţi.
Ploile abundente din ultimele zile au distrus sute de gospodării din nordul ţării. Judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Neamţ şi Suceava au fost afectate puternic de furtuni.
Potrivit Ministerului de Interne, situaţia este dramatică în judeţele din Moldova afectate de ploile torenţiale.
În Neamţ, 1.000 de oameni au rămas izolaţi după ce un pod a fost distrus de viitură.
Peste 70 de case şi 528 anexe gospodăreşti au fost afectate parţial de inundaţiile din jurmătatea de est a ţării, fără a exista pagube importante, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). În perioada de incidenţă a codului galben, peste 250 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, cu aproape 100 de mijloace tehnice, în localităţile unde au fost înregistrate precipitaţii abundente şi fenomene asociate acestora – inundaţii, descărcări electrice, intensificări ale vântului etc.
Potrivit situaţiei centralizate la nivelul Centrului Operaţional al MAI, sâmbătă la ora 11.00, erau înregistrate două localităţi în care era întreruptă alimentarea cu energie electrică.
De asemenea, circulaţia pe două drumuri naţionale şi patru drumuri judeţene a fost îngreunată din cauza materialului lemnos, pietrelor şi aluviunilor transportate de apele revărsate. În aceste cazuri s-a intervenit cu forţe şi mijloace tehnice, situaţia fiind monitorizată în continuare.
În judeţul Maramureş o singură locuinţă, care era construită din chirpici, a fost distrusă de viitură, iar pompierii au reuşit salvarea a două persoane. De asemenea, 73 de case şi 528 de anexe gospodăreşti au fost afectate parţial, fără a fi însă produse pagube importante, la această oră apele fiind în curs de retragere.”
Inundatii in Europa!
Preiau o stire de pe site-ul politeia.org[3] articol intitulat “Inundatii in Europa”:
“Inundaţii în Europa: Patru morţi, opt dispăruţi şi sute de persoane evacuate. Patru persoane au murit, cel puţin opt au fost date dispărute, iar sute de persoane au fost evacuate în urma unor inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploi diluviene în mai multe ţări din Europa, au anunţat duminică autorităţi locale. Austria, Germania şi Cehia au trimis unităţi de armată pentru a contribui la operaţiuni de salvare, în urma unor precipitaţii-record în
anumite regiuni.
Dunărea a ieşit din matcă în Bavaria, iar zeci de oraşe au fost plasate sub alertă de inundaţii într-o zonă vastă în Europa Centrală. Sute de drumuri şi căi ferate au fost blocate în Germania, Austria şi Cehia, iar starea de urgenţă a fost decretată duminică seara în aproape toate regiunile din Boemia, partea de vest a Cehiei, dar şi în Germania. Opt staţii de metrou au fost închise duminică după-amiaza, iar un spital a fost evacuat în Cehia. “Vom face totul pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor”, a dat asigurări premierul ceh duminică seara, în urma unei reuniuni extraordinare. Suma de 12 milioane de euro a fost deblocată de Guvernul ceh pentru a face faţă intemperiilor.
Un bărbat şi o femeie au murit duminică în urma prăbuşirii cabanei lor, provocate de o inundaţie, la Trebenice, la aproximativ 30 de kilometri sud de Praga, a anunţat poliţia. Cadavrul unui bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani a fost găsit duminică seara la Trutnov, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Praga, în râul Upa, care s-a revărsat, potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliţiei, Iva Kormosova. Doi bărbaţi care făceau rafting pe râul Berounka au fost daţi dispăruţi de sâmbătă, în apropiere de Hlasna Treban, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de Praga, iar alte două persoane erau de negăsit în regiunile Pilsen (vest) şi Hradec Kralove (centru). Integral la Mediafax”
Planeta sufocata de incendii si inundatii!
Preiau un articol de pe site-ul infomediu.eu[4] articol intitulat “Planeta sufocata de incendii si inundatii”:
“În Europa, vara anului 2012 a stat sub semnul fenomenelor meterologice extreme şi a temperaturilor foarte ridicate, continentul fiind îngenuncheat de furtuni, inundaţii, caniculă, incendii, alunecări de teren şi lista poate continua.
Cu toţii ştim că apă înseamnă viaţă. Iar fără apă totul este pierdut. De la mediul înconjurător până la civilizaţia umană actuală, totul are la bază apa. Iată deci cât de importantă este seceta generalizată şi aridizarea galopantă a unor întregi regiuni şi ecosisteme de pe planeta noastră. Nu sunt afectate numai continentele. Au de suferit şi râurile, mările şi chiar oceanele, unde se modifică sub ochii noştri conţinutul apei, cea care stă la baza vieţii pe Pământ. Este imperios necesar să înţelegem dacă trăim un simplu capriciu al fenomenelor meteorologice sau dacă planeta noastră se confruntă cu o modificare de climă care, odată declanşată cu toată furia ei, nimeni nu o va mai putea stăpâni. Dacă până acum ştiinţa era depăşită faţă de ceea ce apare mai înfricoşător în natură, astăzi dispune de mijloace suficiente pentru a înţelege chiar şi fenomenele planetare. Înţelegerea este primul pas spre apărare. Ideea apărării îi încurajează pe specialişti, chiar şi în lupta cu natura. Ei şi-au construit modele climatice, capabile nu numai să identifice dinamica probabilă a fenomenului pe care îl produce natura, dar şi contribuţia cu care omul o ajută în opera ei de dezastru.
Să nu subestimăm răul făcut de noi
Astfel, fenomenul La Nina, înregistrat în 2011 în oceanul Pacific, se explică prin concentrarea excesivă a apei calde în zona Africii de Sud şi a apei reci, în apropiere de Peru. Puternicii curenţi oceanici rezultaţi au determinat mari tulburări atmosferice, culminate cu inundaţiile spectaculoase din Thailanda. Cercetătorii constată că fenomenul este de natură climatică, nu meteorologică, dar nu este exclus ca, la producerea lui, să fi avut influenţă emisiile de gaze şi efectul de seră, care rezultă din activitatea umană. Efectul de seră ar putea influenţa încălzirea Oceanului Indian, amplificându-l pe cel natural, cu consecinţe reflectate în seceta din Cornul Africii. Chiar şi actuala mega-secetă din SUA ar putea fi contribuţia comună a unor cauze naturale, inclusiv La Nina, alături de încălzirea masivă determinată de activitatea umană.”
Inundatii in Australia!
Preiau un articol de pe site-ul reporterntv.ro[5] intitulat “Inundatii in Australia”:
“Inundațiile continuă să facă ravagii în Australia. În statele Queensland și New South Wales, apele au chiar și 8 metri înălțime. Autoritățile au decretat stare de urgență în mai multe regiuni și au anunțat că cel puțin patru persoane au murit, iar alte câteva mii au fost evacuate.
Inundațiile care au făcut prăpăd în Australia sunt considerate a fi cele mai grave din ultimele 7 decenii. Ploile torențiale au luat deja viețile a cel puțin patru oameni. Și numărul sinistraților este tot mai mare cu fiecare zi care trece. Aproape 10 mii de persoane și-au părăsit locuințele din cauza inundațiilor.
Autoritățile din statele Queensland și New South Wales au declarat că cel puțin o mie de oameni au fost salvați de pe acoperișuri cu ajutorul elicopterelor. În prezent, peste 250 de mii de locuințe sunt lipsite de electricitate. Principala stație de epurare a apei din Brisbane a fost închisă, iar locuitorii au fost sfătuiți să fiarbă apa înainte de a o bea. Din păcate, specialiștii nu vin cu vești prea bune.
Oficialii australieni au declarat stare de urgență în mai multe zone din Queensland și New South Wales grav afectate de ciclonul Oswald, care a adus precipitații extrem de abundente. În urmă cu doi ani, 35 de persoane au murit, după ce inundațiile au lovit aceleași zone.”
SURSE
2. http://www.iploiesti.ro/inundatii-in-moldova-iunie-2013-apele-inunda-casele-oamenilor-video
4. http://www.infomediu.eu/ro/cover-story/467-planeta-ameninat-intre-incendii-i-inundaii.html
5. http://www.reporterntv.ro/stire/inundatii-in-australia-autoritatile-au-decretat-stare-de-urgenta