Quantcast
Channel: Fără Secrete
Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

Arienii din Carpatii sunt fondatorii culturii hinduse ! In Vedele indiene sunt descrise fauna si flora din Carpati ! In India, 80 milioane de oameni vorbesc o limba, oarecum, asemanatoare celei romane, iar unele cuvinte se potrivesc de minune cu cele din limba romana !

$
0
0

Istoria Indiei este fabuloasa, se poate scrie o carte despre aceasta, insa eu vreau sa ma concentrez asupra catorva aspecte importante cu privire la adevaratii fondatori ai acestei importante culturi. Cele mai vechi vestigii din India au o vechime ancestrala avand 9000 de ani. Civilizatia din Valea Indusului s-a dezvoltat treptat si a atins un apogeu in anul 3000 i.e.n. A urmat apoi perioada vedica care a pus bazele Hinduismului, dar si a altor aspecte culturale care caracterizeaza societatea indiana din jurul anului 550 i.e.n.

La data de 20 iunie 2012, scriam un articol, destul de interesant pentru multi cititori cu privire la armele de distrugere in masa detinute de arienii vedici, care sub conducerea regelui arian, Rama, cel nascut in Carpati, au detonat trei incarcaturi atomice distrugand totul. Era vorba de lupta dintre el si demonul Ravana. Epopeile Ramayana si Mahabharata sint atent studiate de cercetatori avand in vedere ca acolo se povestesc de „care ale zeilor” (OZN-uri) dar si multe tehnologii, care au existat in antichitate, caci numai structurile megalitice ridicate de ei, demonstreaza asta.

Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/acum-11000-de-ani-arienii-din-carpati-condusi-de-regele-rama-cel-nascut-in-carpati-au-detonat-3-arme-atomice-conform-epopeei-mahabharata-si-ramayana-distrugand-aproape-complet-pe-reptilienii-anunnak.

Despre migratiile vechilor civilizatii din Carpati si Sumer am scris, la data de 26 august 2012 si puteti sa cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/migratiile-vechilor-civilizatii-din-carpati-si-sumer-catre-alte-regiuni-ale-globului-pamantesc.

Istoria incepe in Carpati

schiller

Am argumentat cat se poate de temeinic in mai multe articole, cat de veche e istoria civilizatiei din Carpati:

1. Limba Romana cea mai veche limba la ora actuala -> http://www.fara-secrete.ro/limba-romana-cea-mai-veche-limba-vorbita-pe-planeta-limba-romana-provine-din-limba-sanscrita-a-dacilor-primele-fiinte-umane-pe-aceasta-planeta-au-fost-in-ardeal-transilvania.

2. 10 istorici straini care au spus ca istoria incepe in Carpati -> http://www.fara-secrete.ro/10-istorici-si-arheologi-straini-care-au-spus-ca-istoria-pe-aceasta-planeta-a-inceput-in-carpati.

3. 10 descoperiri fabuloase care s-au facut pe teritoriul Romaniei (unele nefiind recunoscute oficial) -> http://www.fara-secrete.ro/top-10-descoperiri-deosebite-in-romania-unice-pe-planeta-arheologul-american-william-schiller-si-peruanul-daniel-ruzo-sustin-ca-civilizatia-pe-aceasta-planeta-a-inceput-in-carpati.

Hartile glaciatiunii care au fost intocmite de oamenii de stiinta au aratat ca Europa gheata acoperea Stockholm, Berlin sau Moscova. Deci, in mod clar civilizatia nu putea incepe de acolo, caci nu se puteau sustine. Din hartile glaciatiunii se observa ca zona locuibila incepea din nordul Ardealului de astazi in spre sudul Romaniei.  In vest era glaciatiunea montana, de la 1000-1500 de metri in sus nu putea fi vorba de asezari, caci era gheata peste tot. Glaciatiunea se retragea in anumite faze spre nord. Lacul Panonic a inceput sa se dreneze pe la 10.000 i.e.n., odata cu retragerea glaciatiunii, iar in locul sau a ramas lacul Balaton din Ungaria. Pana in anul 11000 i.e.n. a fost era glaciara, iar zona Ardealului a fost privilegiata.

In estul Europei erau doar licheni, muschi si, treptat pana la poli, gheata. Nu mai exista in alte zone pe Planeta vestigii mai vechi decat cele din Carpati. Civilizatia a ramas in zona Ardealului de la 9000-10.000 pana la 3000 i.e.n. cand au inceput sa roiasca.

Romania singura zona din Europa unde exista sare la suprafata

Sarea reprezinta un important factor pentru dezvoltarea unei civilizatii, mai ales in acele timpuri. Nu mai exista o astfel de zona cu atat de multa sare ca in spatiul carpatic. De aici vine si numele localitatilor Slatina in Oltenia si Zlatna in Ardeal. Acesta zona mai este denumita si „solnita Europei”. Romanii primeau printre aur si argint si sare, iar expresia „daca versi sarea iese cearta”, este preluata de la romani, caci ei stiau ca nu au mine de sare, iar sarea nu era asa de abundenta pentru ei.

Oamenii puteau cultiva pomi fructiferi si peste tot in interiorul Romaniei de astazi erau conditiile pentru a se face transhumanta: munte-campie. Unde mai exista asa ceva? Aceasta e cea mai buna forma de pastorit, care era necesara in acele vremuri. Datorita ei se poate asigura hrana continuu pentru turma de oi: iarna vii la campie si vara pleci in munti.

Invadarea Indiei, crearea civilizatiei indiene si formarea culturii hinduse

Istoria oficiala foloseste o definitie ciudata si eronata cand se face vorbire despre civilizatia din Valea Indusului, acestia spun: civilizatie indo-europeana.

Dovezile uluitoare contrazice in mod concret aceasta ineptie. Universitatea Cambridge din Marea Britanie a facut o serie de investigatii ample cu privire la civilizatia hindusa. Ei si-au propus sa analizeze istoria Indiei pe larg acum 100 de ani, cand India era o colonie britania si se cautau in Vede argumente istorice pentru a stabili spatiul de plecare a arienilor. Acestia au luat Vedele si s-au uitat ce flora e descrisa, ce fauna, ce ocupatie au oamenii aceia. Si au constatat: nu este camila, nu este elefant, nu este tigru; dar este ulm, de exemplu si este RATA. Acestia s-au intrebat „exista in India rate? nu, nu avem asa ceva in India!”.

Atunci se schimba treaba, caci Vedele si epopeile vorbeau despre plante si animale ce nu traiesc pe cuprinsul Indiei. Si au cautat sa vada unde se intalnesc aceste  toate acele elemente, astfel incat oamenii sa poata face si pastorit, si agricultura, si sa aiba si ulmul de exemplu. Acestia au gasit tot felul de elemente ce duc catre Carpati si Boemia aproximativ, ca numai aici exista acesti arbori; numai aici poti si sa pasunezi, si sa faci agricultura, numai aici exista animalele mentionate in Vede, dar care nu exista de fapt in India. Vorbim practic de o inversare pe care istoricii nu prea au luat-o in seama.

Aceste cercetari ale Universitatii Cambridge au fost lasate „pe margine”, pentru ca ar fi trebuit sa recunoasca astfel inceputul istoriei din Carpati, iar asta, repet, e deranjant pentru orgoliul multor astfel de tari de pe Planeta. S-a determinat apoi faptul ca vatra ariana a fost in zona Ardealului numita H.ARDEAL, despre care textele hinduse vorbesc acum 3000-4000 de ani, insa acestea au fost singurele elemente pe care le-au luat in consideratie. Daca mai luam in seama si declaratiile istoricilor descrise mai sus, atunci am delimitat vatra arian, ca fiind in interiorul arcului Carpatic. Exista zeci de ipoteze in incercarea „istoricilor” de a plasa matca arienilor, iar unele sint de un penibil cras. Unii au zis ca arienii au venit din podisul Altai, unde se stie ca 11 luni pe an sint 3 grade afara. Ce agricultura sa faci in conditiile astea? Ce fauna si flora crezi ca poti gasi acolo, ca sa semene cu cele descrise in Vede? Astea sint exemple pentru a arata pana unde merge speculatia, tot sa nu spuna ca matca a venit de aici, din Romania.

Cei de la Cambridge au spus voalat asta, dar primii, descriind prima data ca zona Ungaria, dar facand referire si la arcul carpatic. Cei de la Cambridge spuneau ca inceputul roirii a fost prin anul 3500 i.e.n. Afirmatiile lor nu fac decat sa intareasca vechimea ancestrala a civilizatiei din spatiul carpatic.

Chiar daca analizam cuvantul Ardeal putem sa facem un joc de aranjare a literelor si iese ari… dealurile arilor (arienilor), caci acestia isi mai ziceau si ari. In limba veche exista si litere ar care au devenit ra. Ra, in mitologia egipteana reprezinta zeul Soare, stim ca arienii erau adoratori ai soarelui.

Unii spun c-au gasit in Vede o populatie numita „ramania”. Ra si ma sint radicali primordiali, ra-ma, care stim ca abunda in limba romana, fiind cea mai bogata in acest sens. In limba veche se observa clar scrisul in oglinda, fiind inversate literele, astfel ca ar, devine ra. Ra se refera la lumina, tine de curgere; raza, soare… r, in general tine de curgere, are sens de miscare, de aceea este asociat cu activitatea solara, caci doar arienii erau adoratori ai Soarelui.

Apoi avem „raman”, adica ra-man, iar man in acest caz inseamna om, fiind de fapt inversiunea. Om-mo, ma; iar n este inchiderea gurii, de unde rezulta man. Oricul, Manu este considerat Omul Primordial, cel putini asa zic vedicii hindusi, deci si aceasta este o dovada indirecta a primordialitatii poporului din care facem parte si noi.

Marija Gimbus, un arheolog de origine lituaniana si profesoara la Universitatea Californiei din Los Angeles, este numita sef al unui vast proiect de cercetare in Europa, sa se documenteze si sa faca harta descoperirilor ce tin de perioada neoliticului de la 5000 i.e.n. Ideea a fost tot aceeasi ca si a celor de la Cambridge. Aceasta abordeaza cercetarea si intr-un alt mod chestionand institutele arheologice mari si toate muzeele prestigioase din Europa si intreaba: „aveti urme de la 5000 i.e.n.?”

Cei din Franta spun ca nu, cei din Italia spun ca nu, la fel si cei din Germania, Suedia si asa mai departe. Face apoi harta celor care raspund cu da si numeste ce rezulta: Vechea Europa. In rest, nimic, nicaieri.Civilizatia era restransa in spatiul carpatic de la noi, dar si cateva reminiscente in jurul muntilor: Panonia, Iliria, spre sud si Sarmatia spre nord, care e Polonia de astazi, dar in niciun caz in zone indepartate cum ar fi Grecia, Creta sau altele.

Marija a scris a apoi in lucrarile sale ca Romania a fost „the heartland”, adica „pamantul originar”. Desi stiinta vorbeste despre Sumer, tablitele de la Tartaria si cele din Muntii Neamtului o intrec cu aproximativ 1000 de ani. Sumerul era atunci in pruncie. Nu exista altceva mai vechi in Europa si in lume decat ce exista aici.

Inainte ca insula Ada-Kaleh sa fie distrusa prin realizarea lacului de acumulare a hidrocentralei de pe Dunare, Ceausescu a dat dispozitie arheologilor sa vada ce mai descopera, ca oricum mare parte din dovezi sint acum sub apa. Au sapat in malurile Dunarii, pe malul romanesc si pe cel fost iugoslav. Descoperirile sint in mod clar din aceeasi civilizatie, numai ca putin diferita, in sens cronologic. La noi sint intotdeauna ceva mai vechi decat la altii, cu aproximativ 1000-2000 ani. Ei incercand sa mai rastalmaceasca istoria adevarata au venit cu cultura de la Lepenski-Vir, cultura denumita dupa numele localitatii de unde au aparut acele dovezi.

Prin asta au incercat sa modifice numele romanesc, insinuand ca e „ceva mai vechi”, dar oamenii documentati stiu ce s-a gasit pe malul romanesc al Dunarii, cultura Schela Cladovei, care este mai veche decat cultura lor Lespenski-Vir. Exista datari ale amandurora prin radio-carbon. Deci nu vorbim de niste „presupuneri”. Pentru a se face datarile cat mai eficient si pentru a exclude cat se poate de mult erorile se dau probe catre mai multe laboratoare, in acest caz trei au fost: Olanda, Germania si Anglia. Analizele au aratat anul 7800 i.e.n. Deci tocmai de atunci se facea agricultura in Carpati. Au fost scrise lucrari cu aceste date si s-a facut o scala temporala a lor, care urca pana la 11.500 i.e.n., adica o diferenta de 4000 de ani fata de ce au gasit la Lepenski-Vir.

Asta a insemnat o rasturnare a ideologiilor „istorice” cu care se pregatea manipularea inca de pe atunci. Acestia credeau ca, cultura a fost adusa in Europa, de undeva din Asia (nici ei nu stiu de unde), dar de fapt ea era aici, pe teritoriul Romaniei acum 8000-9000 ani i.e.n. Arienii au ramas aici pana cand au inceput sa roiasca, pe la 3500 i.e.n., dupa cum spun cei de la Cambridge, caci pana atunci au ramas aici.

Romania in centrul Europei

Daca ne uitam pe o harta a Europei si ne focalizam asupra spatiului carpatic si a Ardealului, este cam la aceeasi distanta fata de Spania, de muntii Ural si de extremitatea nordica. Noi sintem in centrul Europei si culmea noi sintem prezentati ca „in sud-est”. Europa se termina la Ural, nu aici, ca sa fie estul ei, deci sintem chiar in centrul Europei. Arienii au plecat radial pe astfel de directii: 2900 km pana la Ural, 2900 km pana in Spania. Dar ei au urmat intotdeauna „drumul sarii”.

Sarea – extrem de importanta. Minele de sare la suprafata din Romania, unice in Europa

Faptul ca avem multa sare, este o dovada importanta in argumentul nostru impotriva falsei istorii ce se preda in scoli. Faptul ca avem multa sare la suprafata este un punct forte favorabil ce asigura dezvoltarea unei civilizatii destul de avansate. „Drumul sarii” era parcurs de la munte la ses, pana in actuala Grecie. Acestia isi transporta sarea, atat de importanta dupa ei in timpul drumului. Oile sint infertile fara sare si se distruge turma. Din acest motiv „drumurile sarii” exista si sint facute de mii de ani.

Motivul pentru care mergeau asa de departe era problema unei necesitati care a inceput sa apara tot mai evident in acea perioada, pe la 3500-3000 i.e.n. Probabil ca a fost vorba de transhumanta, dar au si cautat alte locuri mai joase de campie, spre sudul continentului. Sistemul lor de roire era simplu, iar cand nu se puteau hotari: trageau la sorti, iar cel care era in plus pleca. Exista si un poem in care se spune ca, atunci cand erau prea multi si nu mai putea asigura hranirea din spatiul in care se aflau, trageau la sorti care sa plece si asa a inceput marea roire, din centrul carpatilor, radial, pe directiile principale si pe „drumurile sarii”.

Plecand de la matca centrala, acestia au pierdut legaturea cu matca originala, iar mii si mii de ani, limba originala, adica sanscrita, a inceput sa se sfarame in dialecte, schimbandu-se foarte mult. Asta s-a intamplat in multe regiuni ale Europei, in directa corelatie cu relieful si cu anumite particularitati ale spatiului respectiv. La toate acestea se adauga, desigur, perioadele diferite de roire, care sint probabil cele mai determinante si explica aparitia „limbilor” grecesti, celtice, latine, nordice si a celorlalte. Toate au influentat in mod decisiv schimbarea limbii, iar faptul ca ei nu putea lua legatura cu centrul din care au plecat, a amplificat si mai mult procesul.

Un exemplu concret este diferenta dintre engleza vorbita de britanici cu acel accent britanic, puternic si engleza vorbita de americani. Accente, expresii, cuvinte, chiar dialecte. Limba romana era vorbita peste tot, ea stand la baza celorlalte limbaje, caci era vorbita in dialecte, avea particularitati corespunzantoare zonelor respective, dar te puteai intelege totusi, exista un fond comun de cuvinte, chiar considerabil, care asigura fluenta comunicarii intre oameni. Pana cand au inceput sa introduca limbile oficiale, care sint de fapt fabritace, asa dupa cum spuneam. In Franta, de exemplu, in provincia Occitaniei sint batrani care nu stiu Franceza, dar vorbesc o romana stalcita. In Anglia s-a impus o limba care sa semene cu ce era, dar forma scrisa a cuvintelor este mai aproape de cuvintele din limba romana, asta-i adevarul, pronuntia fiind modificata, pentru a incerca sa-i dea un caracter particular.

Peste tot s-a petrecut asta, dar nu si in Romania, aici existand o continuitate a limbii. Sanscrita e cea mai apropiata de limba taraneasca, nu degeaba este considera si „limba zeilor”. Sint multe cuvinte romanesti regasite in sanscrita, unele chiar identice. Le vezi reflectate si in toponime; de exemplu Deva, care in sanscrita inseamna „zeu”, „zeitate”; sau Calimani, Calimanesti si numeroase alte derivate, care este redat in traditia orientala ca fiind Kali, Kala, zeita si respectiv zeul Timpului in hinduism.

Roirea in spre est pana in Valea Indusului e ceva mai speciala, iar aici sint implicatii si descendentii Anunnaki-lor din Sumer. Ezoteristii spun ca roirea in India, nu a fost o roire propriu-zisa, ci a reprezentat o misiune spirituala care trebuia indeplinita, adica pur si simplu trebuia sa mute centrul spiritual de aici, acolo. Tot ei spun ca asta pentru a proteja traditia spirituala a arienilor de cotropitorii barbari. Au ramas urme si nume de la atatea zeitati care acum sint interpretate ca fiind orientale.  Chiar daca au trecut atatea mii de ani, ele sint tot aici: Deva in romana – Deva in hindusa, Iasi in romana – Isa in hindusa, Calimani in romana – Kali in hindusa, Mangalia in romana – Mangala in hindusa, Siva in romana – Siva in hindusa. Cel mai vechi cuptor de topit metale, s-a gasit aici pe teritoriul tarii noastre, a fost datat la 4000 de ani i.e.n., desi „istoricii” zic ca „cei din Antalia i-au invatat pe daci metalurgia”. Cat de absurd!

Religia hindusa

Religia hindusa are la baza brahmanismul, pe care o considera o fiinta absoluta, creatoare a Universului. Brahman este mai bine descris ca realitate infinită, omniprezentă, omnipotentă, incorporală, transcedentă, conștiință infinită și fericire infinită. Conform Veda, Brahman există dintotdeauna și va exista în veci. El este în toate lucrurile dar transcende toate lucrurile, el este sursa divină a întregii Vieți. Este absolutul divin: toți zeii religiei hinduse nu sunt decât fațete și încarnări ale lui Brahman.

Acest univers este în întregime penetrat de Mine, în forma Mea nemanifestată. Toate existențele sunt în Mine, dar eu nu sunt în ele. În același timp, nimic din ceea ce este creat nu este în Mine. Iată puterea mea supranaturală! Eu susțin toate existențele, Eu sunt prezent peste tot, întrucât sunt chiar sursa întregii creații. Așa cum în spațiul eterat se ține vântul puternic, suflând peste tot, astfel să știți că în mine se țin toate existențele.

Arienii care au scris Upanisadele spun ca Brahman reprezinta esenta ultima a lumii fenomenologice, ce nu poate fi vazuta sau auzita, dar a carei natura poate fi descoperita prin dezvoltarea cunoasterii de sine.

Isha Upanishad spune:

Aum – Acest suprem Brahman(nemanifestat) este infinit, acest Brahman determinat(manifestat) este infinit. Infinitul ia naștere din infinit. Dacă iei din Infinit inifinitul, infinitul rămâne intreg.

Monoteismul – creat de arieni in 4000 i.e.n.

Cea mai veche opera literara din lume este Rig-Veda, care inseamna „Cunoasterea Imnurilor”. Aceasta cuprinde zece mii de invocatii catre zei, fiind scrisa in sanscrita in anul 1500 i.e.n., desi unele date astronomice sugereaza ca anul 4000 i.e.n., care ar fi de altfel cel mai corect. Aceasta datare mai veche ar fi sugerata de continutul mitologic, fiind prezentate personificari ale zeilor intr-o maniera naturalista specifica unor timpuri stravechi si inregistrand totodata evenimente ceresti petrecute cu multe mii de ani inainte.

Cercetatori ai limbii sanscrite, ca eruditul Dr. Max Muller, considera ca Vedele sint cu mult mai vechi decat Homer, formand adevarata teogonie a rasei ariene venita din Carpati, cum ati vazut mai sus. Comparativ, cosmologia si teogonia lui Hesiod si ale Genezei apar cu imagini mai neslefuite fata de sublimul Vedelor. Primii arieni erau descrisi ca fiind oameni veseli, placuti, la fel cum erau primii greci, venerand natura si stelele, constienti de miracolul vietii. Abia dupa mai multe secole, in sufletele lor nepervertite s-au trezit probleme religioase ale existentei umane. Rig-Veda canta canta cultul naturii si al anumitor zei ai acesteia, dar rafinamentul gandirii continute releva o intuitie mistica.

În tradiţia orientală se arată că originea poporului arian trebuie căutată în munţii Carpaţi, unde s-a aflat anterior zona de proiecţie a Shambalei, zonă care va redeveni centrul spiritual al planetei înaintea încheierii actualului ciclu planetar. O dovadă inedită a acestei origini este prezentată în lucrarea lui Nicolae Miulescu – “Dakşa, ţara Zeilor”[4], care din păcate este greoaie pentru cel care nu cunoaşte mitologia indiană şi epopeele istorice indiene. În esenţă, Miulescu dovedeşte cu argumente lingvistice faptul că principalele episoade ale acestor epopee/mituri s-au desfăşurat în Dacia, prin faptul că numele localităţilor şi a personajelor se regăsesc în multe nume de localităţi, munţi sau râuri păstrate până în prezent, iar acestea sunt şi grupate conform miturilor sau povestirii respective.

In India se vorbeste romana

4412-256479-12.jpg

Intr-un articol aparut in Libertatea.ro, la data de 25 mai 2010, acesta avea ca titlu uluitor spre stupoarea prostimii care e majoritar cititoare a acelui site de can-can. Titlul uluitor era acesta „În Asia, 80.000.000 de oameni vorbesc limba română!”:

„Lucian Cueşdean: “Limba punjabi, din India, are 2.000 de cuvinte curat româneşti, iar multe altele seamănă foarte mult cu ale noastre. Asta pentru că ei sunt urmaşii unui trib getic, ca şi noi, deşi distanţa dintre români şi punjabi este de 4.500 de kilometri”.

Noi am învăţat la şcoală că daco-geţii ar fi fost o ramură a neamului tracic, care trăia exclusiv în Dacia, pe actualul teritoriu al României şi care vorbea o limbă diferită de latină. Imperiul Roman a cucerit Dacia, iar daco-geţii ar fi renunţat parţial la limba lor pentru a învăţa vorbirea cuceritorilor. Din combinaţia acestora ar fi apărut, în timp, româna. După 20 de ani de studiu, dr. Lucian Cueşdean a ajuns la concluzia că această teorie este falsă. Cueşdean spune că triburile getice, sub diferite nume, ocupau o arie geografică vastă, din Europa Centrală până în Asia, aproape de China şi de India. Actuala populaţie punjabi, din nordul Indiei, de pildă, este urmaşa unui trib de geţi localizaţi în Asia Centrală cu peste 2.500 de ani în urmă. Aceşti urmaşi ai geţilor vorbesc o limbă asemănătoare cu româna. Dar multe din cuvintele punjabi comune cu româna sunt comune şi cu latina. Problema este că acum 2.500 de ani nu exista Imperiul Roman. Asta înseamnă că geţii vorbeau o limbă “latină” mult înainte de expansiunea romană.

Războinicii geţi au urmaşi în India

“Am pornit de la informaţiile legate de marele trib al masageţilor, atestat în centrul Asiei de către istoricii antici şi pomeniţi în Evagrius Scholasticus, scris în secolul VI d.Hr. şi tradus în formula Ecclesiastical History de către E. Walford în 1846, din care citez: «Actuala populaţie JAD din nordul Indiei este descendenta masageţilor. În limba pahalavi, messagetae este tradus Marii Jats». Am plecat pe urmele acestei populaţii, Marii Jats. Chinezii îi numeau Yueci, adică Geţi, consemnând dominaţia lor în Punjabi. Deci, geţii au trăit cândva în Punjabi. De reţinut: neamurile geto-dacice vorbeau aceeaşi limbă, după cum spune geograful antic Strabon (60 î.Hr.-26 d.Hr.), adică de la Carpaţi până în centrul Asiei”, ne-a spus Lucian Cueşdean.

Dacă geţii au stăpânit teritorii din Europa până în Asia, dacă populaţia punjabi este o urmaşă a acestora, iar românii sunt, la rândul lor, urmaşi ai geţilor, dr. Cueşdean a fost curios să vadă dacă există vreo legătură lingvistică între noi şi ei, comparând cuvintele din cele două limbi.

“După 20 de ani de studiu, am ajuns la concluzia că cele 80 de milioane de persoane ale comunităţii punjabi vorbesc o română arhaică. Au 2.000 de cuvinte identice, multe din ele comune şi cu latina. Dar dacă punjabi este o limbă vorbită cândva de geţi, înseamnă că neamurile getice vorbeau o limbă «latină» înainte de apariţia Imperiului Roman. De unde rezultă că limba română e mai veche decât latina. Concluzia e că într-un trecut imemorial exista o singură limbă europeană, cel mai probabil româna arhaică, sau getodaca, şi care printr-o serie de migraţii şi modificări a născut toate limbile numite indo-europene, printre care şi latina. Iar războiul dacoroman a fost unul fratricid.
Până în ziua de azi se vorbeşte româna sau aromâna din nordul Mării Adriatice, până la Volga. Mai mult, în Kazahstan sunt acum, oficial, 20.000 de vorbitori de limbă română”, spune Cueşdean.

A studiat 20 de ani problema masageţilor

Lucian Cueşdean are 70 de ani şi şi-a dat doctoratul în ştiinţe medicale. Înainte de 1989 a lucrat câţiva ani în Libia, fost teritoriu al Imperiului Roman. Acolo a început să caute explicaţii pentru faptul că dacii au renunţat la limba lor în favoarea latinei, iar libienii nu. În 1990, studiind toată istoriografia legată de geţi, a ajuns la datele despre masageţi, care l-au condus la urmaşii lor, populaţia punjabi.

Herodot a scris despre masageţii din Asia

Primele atestări ale tribului masageţilor în Asia le găsim la Herodot: “Caucazul formează barierea parţilor (neam scitic – n.r.) dinspre apusul Mării Caspice, iar pe urmă spre vest şi înspre răsăritul soarelui vine o câmpie de o întindere imensă (Asia Centrală, în apropiere de China – n.r.), care se pierde în depărtare; această câmpie mare o ocupau masageţii, în contra cărora avea Cirus poftă să pornească cu armata”. Cirus, regele perşilor, chiar a pornit împotriva masageţilor conduşi de regele Tamyris, dar armata sa a fost nimicită, iar Cirus, decapitat.

Teoria se verifică pe internet

Ceea ce spune dr. Cueşdean se poate verifica pe internet. Pentru lămurire, propunem un exerciţiu: cititorul poate alege cuvântul în română, îi dă căutare pe dicţionarul online în engleză, iar din engleză îl traduce, tot prin internet, în limba punjabi. Nu putem da toate cele 2.000 de cuvinte comune. Vom arăta câteva dintre cele pe care le credeam de origine latină. O să observaţi că sunetele sunt aproape identice, iar înţelesurile sunt absolut la fel. La o privire mai atentă pare un fel de aromână.”[5]

SURSE

1. Radu Cinamar – „Pergamentul Secret: cinci tehnici initiatice tibetane” (Editura Daksha, 2009)

2. Dr. Max Muller in lucrarea sa „Vasceli Interplanetari nel Passato” (1964)

3. Raymond W. Drake – „Pamantul Zeilor” (Editura Obiectiv)

4. Nicolae Miulescu – “Dakşa, ţara Zeilor”

5. http://www.libertatea.ro/detalii/articol/in-asia-80-000-000-de-oameni-vorbesc-limba-romana-289286.html

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48