“Istoria e o minciuna acceptata de comun acord” Voltaire
“Si ca o completare, limba sa este atat de armonioasa si bogata ca s-ar potrivi celui mai cult popor de pe pamant” W.Hoffman (1842) vorbind despre neamul romanesc
Gheorghe Funar, candidatul la alegerile prezidentiale din data de 2 noiembrie 2014, a facut o afirmatie care, in mod paradoxal, a iritat o parte din “nationalistii” romani. Acesta a afirmat ca, “toate popoarele de pe planeta se trag din daci” ! Sa fie oare asa de socant ? Pentru persoanele inculte, ignorante, carora le este sila si de viata lor, in mod sigur, dar nu si pentru noi, astia putini care ne luptam sa prezentam oamenilor adevarata istorie a dacilor in contextul mondial.
Citez stirea “bomba” de pe FontPress.ro care nu face decat sa privim cu scepticism, de acum incolo o astfel de pagina:
“Fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar, candidează pentru funcţia de preşedinte al României ca independent, mizând pe o parte din voturile electoratului naţionalist. Însă cu doar câteva zile înainte de alegeri s-a compromis în ochii multor români declarându-se un “haiduc ştiinţific”.
Acesta a vorbit într-un interviu pentru Radio France Internaţional despre “poporul primordial” din care provin românii, referindu-se la geto-dacii care ar fi “populat întreaga planetă” şi ar fi avut chiar “aparate de zbor”. “Deutschland înseamnă Ţara Dacilor”, mai susţine Funar. Toate aceste teorii, însuşite şi de adepţii ultra-radicali ai “dacismului”, nu sunt acoperite de dovezi istorico-ştiinţifice concludente şi nu fac decât să împingă spre ridicol şi marginalizare orice tentativă raţională de afirmare a moştenirii biologice şi culturale dacice a poporului român.
“Eu am intrat în campania electorală şi pentru a spune acest adevăr nemaipomenit referitor la adevărata istorie a poporului român. Noi suntem urmaşii poporului primordial pe planeta Pământ. Toate popoarele de pe planetă au ca strămoşi geto-dacii. Acum o mie de ani, denumirea Suediei şi a Danemarcei de astăzi în istoria lor scrie că se chemau Dacia! Denumirea Germaniei de astăzi, aflaţi ce înseamnă Deutschland. Eu ştiu că înseamnă Ţara Dacilor.
Geto-dacii erau extraordinar de avansaţi în toate domeniile. Aveau şi aparate de zbor, au făcut hărţi de deplasare pe planetă la care cei de la NASA se uită şi astăzi şi spun că nu le pot face la nivelul geto-dacilor. Eu am intrat în marea grupă a haiducilor ştiinţifici în domeniul istoriei. Noi, românii, nu ştim că în România avem o mulţime de piramide, iar după modelul piramidelor din România, strămoşii noştri geto-daci au construit piramidele din Egipt”, a spus Gheorghe Funar, interveviat de RFI.
Funar mai e “sigur” că va câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur: “Eu sunt convins că mă ajută bunul Dumnezeu şi românii din ţară şi străinătate să câştig alegerile. Ambiţia mea este să le câştig din primul tur de scrutin. Eu cred că ne-au fost de-ajuns cei 25 de ani de rătăcire”.
Opiniile exagerate ale fostului edil al Clujului cu privire la daci nu sunt o noutate. Acesta a mai afirmat în toamna anului trecut că limba latină se trage de fapt din limba dacilor. O altă declaraţie halucinantă a lui Gheorghe Funar a fost şi că Iisus Hristos ar fi fost dac.”[1]
10 istorici si arheologi straini care au afirmat ca, civilizatia pe aceasta Planeta a inceput in Carpati !
Toti astia-s nebuni ?!
1. Miceal Ledwith: “nu limba romana este o limba latina ci limba latina este o limba romaneasca”
“Istoria, de cele mai multe ori prezentată în mod subiectiv sau pur și simplu eronat, ne învață că romanizarea Daciei s-a produs prin cucerirea acesteia în 106. Romanii au pus stăpânire pe Banat, Oltenenia și o parte din Ardeal, restul teritoriilor rămând libere. Tot istoria ne mai spune că romanii și-au impus limba latină ca limbă oficială, iar dacii au fost obligați să renunțe la propria limbă. De asemenea, cultura romană, dar și căsătoriile mixte au contribuit la romanizare.
Aceste câteva respective istorice sunt contestate de teoria lui Miceal Ledwith, confidentului Papei Ioan Paul al II-lea și omul care a avut acces la cele mai bine păstrate documente istorice de la Vatican. Acesta a făcut o declarație șocantă pentru postul de televiziune TVR Cluj, în 2012, când a acordat un interviu mai amplu. Conform documentelor secrete de la Vatican, limba latină cultă, adică limba romanilor din anii când a fost cucerită Dacia, se trage din limba română străveche.
Acest fapt schimbă total istoria pe care o învățăm la şcoală în zilele noastre pentru că atunci când romanii au reușit să stăpânească o parte infimă din Dacia, vechii daci știu deja limba romanilor și nu a mai fost nevoie de romanizare. Dacii nu au avut nevoie să renunțe la limba lor pentru că înțelegeau fără nicio problemă latină cultă a românilor. Din această perspectivă, romanii și cu dacii au fost unul și același popor, iar Dacia nu a mai avut nevoie de romanizare, așa cum au presupus istoricii.
Un alt fapt ciudat s-a petrecut în clipa în care romanii și-au pierdut interesul asupra Daciei, aceasta urmând să fie pierdută definitiv în clipa în care carpii (dacii liberi) au atacat trupele române în 256. De asemenea, împăratul Hadrian a manifestat dezinteres față de Dacia, iar motivele nu sunt pe deplin cunoscute. Probabil că romanii nu s-au așteptat la o asemenea greutate să transforme Dacia într-o provincie Romană.”[1]
2. William Schiller – arheolog american
William Schiller, este un reputat arheolog american care pe deasupra cunoaste bine istoria civilizatiilor stravechi de pe batranul continent. Acesta in lucrarea sa exploziva “Unde s-a nascut civilizatia?”, tot el vine cu un raspuns socant pentru aroganta marilor lideri de pe aceasta Planeta (care stiu asta in secret):
“Civilizatia s-a nascut acolo unde traieste astazi poporul roman, raspandindu-se apoi, atat spre rasarit, cat si spre apus, acum circa 13-15.000 de ani!”[2]
3. Daniel Ruzo – peruanul indragostit de Romania
Daniel Ruzo este un arhitect peruan care a venit in Romania intre anii 1966 si 1968 pentru a cerceta Sfinxul (denumire cu care nu era de acord), pe care il vazuse pe o carte postala. El a fost insotit de o echipa de romani care a realizat cu aceasta ocazie un film pentru Studioul Alexandru Sahia, „Mistere in Piatra“. Ruzo observase ca Sfinxul semana cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat intr-o stanca de pe podisul Marcahuasi, Peru, denumit Monumentul Omenirii[3].
De fapt, nici Sfinxul nu reprezinta doar un singur chip, dupa cum observa arheologul peruan, fiind inconjurat de alte chipuri umane, din rase diferite, precum si capul unui caine. Din lunga sa experienta, Daniel Ruzo trage concluzia ca acel caine are rolul de pazitor al unei comori si ca „trebuie sa existe si o Pestera a Tezaurului“ in apropierea acestui magnific monument al Omului.
4. Marija Gimbutas, specialista americana cunoscatoare de istorie si arheologie
In general, studiile Marijei Gimbutas (n. 23 ianuarie 1921 – d. 2 februarie 1994) se recomanda prin stilul clar si concis, prin originalitate si prin forta argumentatiei, autoarea refuzind numeroase clisee traditionale care au dus, nu rareori, la formularea unor ipoteze infirmate de cercetarile ulterioare. Pozitia adoptata de autoare este – contrar a ceea ce se credea pina nu de mult – ca cele mai vechi civilizatii ale Europei neolitice nu pot fi explicate exclusiv ca imigratii dinspre Anatolia ci, mai ales, prin difuziune de idei si de tehnologie, ceea ce a dus la domesticirea animalelor – mai intii oaia si capra, apoi porcinele si bovideele, nu insa si calul – precum si la aparitia ceramicii. Este ceea ce s-a numit „revolutia neolitica”. Neolitizarea sud-estului european si, de aici, a intregii Europe s-a bazat asadar nu atit pe imigratii – desi au existat si miscari etnice, ca intotdeauna de-a lungul istoriei – ci, am spune astazi, pe transfer de tehnologie, pe know-how.
Pe de alta parte, aparitia unei scrieri sacre, in special in cadrul culturii Vinca-Turdas (in jur de 5300 i.e.n. ori poate chiar mai devreme), precede cu cel putin doua milenii scrierea sumeriana, considerata pina nu de mult – cea mai veche, fiind folosita ca argument de adeptii teoriilor ex oriente lux. Aparitia unei scrieri in sud-estul european mult inainte de scrierile orientale este unul dintre agumentele folosite de Marija Gimbutas in sensul ca procesul civilizational european este mult mai complex decit si-l imaginau scenariile propuse de unii cercetatori. Daca Anatolia a transmis Europei domesticirea animalelor si producerea ceramicii, europenii – in schimb – au inventat, independent de Orient si mult inaintea acestuia, „scrierea sacra”, de fapt o serie de grafeme ideografice cu rol religios, nu o scriere de tip modern, fonetica.
Astazi, teoria originii exclusiv orientale a neoliticului european nu mai poate fi sustinuta; ea trebuie inlocuita cu o viziune mai nuantata, in care Orientul si „vechii europeni” au dialogat. Fireste, Marija Gimbutas nu este singurul arheolog care adopta un asemenea punct de vedere asupra preistoriei europene in raport cu Anatolia si cu Orientul. Ar fi de citat aici colin Renfrew, Alojz Benac, M.M. Winn (un discipol al Marijei Gimbutas, care a catalogat grafemele neolitice) si altii. Argumentele lingvistice care privesc si clarifica problemele legate de fondul arhaic pre-indo-european („vechi european” in terminologia Marijei gimbutas) vor fi decisive, dar aceasta problema complexa nu poate fi aprofundata aici.
Marija Gimbutas abordeaza preistoria europeana si, in special, preistoria sud-estului european, in care teritoriul Romaniei acupa un loc central, opunind doua mari entitati culturale:
Vechea Civilizatie Europena sau „Vechea Europa” – un complex cultural ce a evoluat in intervalul 6500-3500 i.e.n, delimitat geografic de Carpati, Peninsula Italica si spatiul egeean. Vechea Civilizatie Europeana a fost un complex cultural ce a depasit repede stadiul imprumuturilor si asimilarilor, capatind o puternica originalitate. Trasaturile esentiale ale Vechii Europe ar fi: spiritul pasnic, societatea egalitara matrifocala (cu rol predominant al femeii in societate), stapinirea unor tehnici avansate pentru producerea ceramicii si ulterior, pentru dezvoltarea tehnologiilor metalurgice, organizarea treptata in comunitati tot mai mari ce prefigurau structuri protourbane, dezvoltarea unei scrieri originale legate de credintele in divinitati feminine ale ciclurilor cosmice. In mod hotarit, Vechea Europa depasise de mult stadiul unei societati primitive, fiind o societate dezvoltata si complexa, in care egalitatea membrilor sai era un rezultat al unei ideologii specifice.
Incepind cu circa 4400 i.e.n., Vechea Europa s-a vazut confruntata cu intruziunea unor grupuri net diferite din punct de vedere cultural: populatia kurganelor (sau a traditiei kurganelor) care trebuie sa fi reprezentat – faptul apare acum cert – pe indo-europenii nord pontici in expansiune. Acestia aveau o ideologie de casta ce atragea stratificarea accentuata a societatii, de tip virifocal (cu rolul predominant al barbatului in societate), o societate razboinica si violenta, cu oameni ce venerau zei ai cerului senin si puterea armelor. Amalgamarea treptata, in valuri succesive, timp de trei milenii, a celor doua componente – cea autohtona „veche europeana” si cea intrusiva indo-europeana – a dus la cristalizarea populatiilor europene asa cum le cunoastem din zorii epocii istorice pina astazi.
Raportul dintre componenta „veche europena” (pre-indo-europeana) si cea indo-europeana (sau „kurgan”) – analizabil atit arheologic, cit si lingvistic – a fost diferit: greaca are o puternica influenta autohtona pre-indo-europeana, latina ceva mai redusa, de tip etrusc; limbile baltice sint extrem de conservatoare din perspectiva indo-europeana, desi nu sint nici ele lipsite de o certa influenta ne-indo-europeana.
Marija Gimbutas, specialista americana de origine lituaniana:
“Romania este vatra a ceea ce am numit Vechea Europa, o entitate culturala cuprinsa intre anii 6.500 – 3.500 i.Hr., axata pe o societate matriarhala, teocratica, pasnica, iubitoare si creatoare de arta, care a precedat societatile indo-europene patriarhale de luptatori din epocile bronzului si fierului.”[4]
5. Harald Haarmann – un mare savant german, pecialist în istorie culturală, arheomitologie, istoria scrisului, evoluția limbii și istoria religiilor, autor a 40 de cărți traduse în diverse limbi de circulație internațională, editor și co-editor a 20 de antologii.
“Un mare savant german, Harald Haarmann, specialist în istorie culturală, arheomitologie, istoria scrisului, evoluția limbii și istoria religiilor, autor a 40 de cărți traduse în diverse limbi de circulație internațională, editor și co-editor a 20 de antologii, face o declarație de mare importanță pentru noi, rezultat al cercetărilor sale. El spune că cea mai veche scriere din lume e cea de la Tărtăria – România și că Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie, mai veche cu mii de ani decât cea sumeriană (considerată încă leagănul civilizației).
Rezultatul cercetărilor sale sunt prezentate într-un film documentar numit Civilizația Danubiană (Danube Civilization).Fără îndoială că această perspectivă dată de un savant german premiat de instituțiile europene pentru contribuțiile sale științifice, membru al Centrului de Cercetare pentru Multiligvism de la Bruxelles, poate să răvășească tot ce se credea ca fiind deja bine stabilit în legătură cu istoria străveche a umanității.Desigur, el nu este primul care susține că civilizația străveche din spațiul locuit astăzi și de România este locul primelor mari culturi europene. Astfel, savanta americană de origine lituaniană, Marija Gimbutas, a afirmat ceva asemănător acum mult timp: “România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6.500 – 3.500 î.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europene patriarhale de luptători din epocile bronzului şi fierului.”Mă întreb cum vor reacționa “științificii” noștri, cei care sunt deranjați de orice lucru care dă bine la CV-ul istoric al acestui spațiu?…Voi cum explicați faptul că o serie de așa-ziși istorici români turbă de supărare la astfel de informații? Adică diverși savanți străini spun că aici este Vatra Vechii Europe, iar unii dintre cei care predau în universitățile de la noi se luptă să ne convingă că nu e așa, în pofida tuturor probelor și evidențelor.Oare cât o să le mai meargă cu ascunderea adevărului istoric? Eu zic că foarte puțin! Să fim optimiști pentru că adevărul va ieși la iveală în toată frumusețea lui!”[5]
” Celebrul profesor și arheolog italian Marco Merlini, la care voi face referire în acest articol (Director executiv al institutelor de cercetare InnovaNet și EURO INNOVANET, director general al “Proiectului de cunoștințe Preistorice” din Roma, Italia, coordonator al M.U.S.E.U.M. - Rețeaua de muzee arheologice, istorice si preistorice din capitalele europene -, director de comunicare al Institutului de Arheomitologie din Roma și autor al “La scrittura è nata în Europa” – 2004 ), este cel căruia îi datorăm datarea Tăblițelor de la Tărtăria, a căror vechime a fost stabilită la aproximativ 7.300 de ani, cu mult înainte ca sumerienii să existe!!!
Povestea datării lor este de o simplitatea dezarmantă iar faptul că specialiștilor din Cluj nu “le-a trecut prin cap” să procedeze în acest fel este straniu!…Aflat în anul 2004 în România, Marco Merlini ajunge la Cluj, unde se găsea inventarul descoperit la Tărtăria odată cu celebrele tăblițe. În acest inventar se aflau și piese osoase găsite împreună cu tăblițele. Cum tăblițele nu mai puteau fi datate deoarece descoperitorul lor le-a ars ca să nu se deterioreze complet, Marco Merlini le solicită arheologilor din Cluj fragmente osoase găsite împreună cu tăblițele pentru a le testa cu Carbon 14.Logica este simplă: atâta vreme cât oasele și plăcuțele au fost găsite împreună, înseamnă că au aceeași vârstă. Testând oasele, aflăm și vârsta plăcuțelor, lucru care s-a și petrecut în scurt timp, rezultatele testelor cu Carbon 14 eliminând orice discuții sau speculații despre vechimea Tăblițelor de la Tărtăria: peste 7.000 de ani vechime.Iată ce ne spune arheologul italian despre acest lucru: “Oasele, ca și tăblițele, sunt foarte vechi. Acum este o certitudine. Acum este rândul nostru să dovedim că scrierea a început în Europa cu două mii de ani înaintea Sumerului. În România, avem o comoară imensă, dar ea nu aparține numai României, ci întregii Europe.”În final vă întreb retoric: i-ați văzut pe specialiștii din Cluj, care au în administrare aceste obiecte, să promoveze public ceea ce specialiștii străini afirmă de mulți ani (a se avea în vedere și un Harald Haarmann sau o Marija Gimbutas)? Oare faptul că în Cluj este cel mai încrâncenat nucleu de istorici și arheologi romanopați să fie cauza acestei tăceri suspecte?Acestor indivizi bântuiți de romanomanie nu pare să le placă nici cultura dacilor, nici culturile străvechi de pe aceste meleaguri… Adevărul însă va strivi orice minciună, mai devreme sau mai târziu! Eu zic că foarte curând!…”[6]
12. Prof. Fabio Scialpi: “Sunt intrigat de prezența, pe teritoriul României, a mai multor toponime cu rezonanța sanscrită.”
13. A. Jarde, renumit elenist, Paris 1923: „Asupra istoriei primitive a regiunilor care vor forma Grecia, grecii însisi nu știu nimic. Până în prezent, solul grec n-a scos la iveală nici o urmă materială a paleoliticului. Cei mai vechi locuitori din Grecia sunt tracii, apartinând timpului neoliticului.”
14. Bonaventura Vulcannius din Bruges, 1597: “Geții au avut propriul alfabet cu mult înainte de a se fi născut cel latin (roman). (…) Geții cântau, însoțindu-le din fluier, faptele săvârșite de eroii lor,compunând cântece chiar înainte de întemeierea Romei, ceea ce – o scrie Cato – romanii au început să facă mult mai târziu.
Chiar daca am spus ca voi prezenta 10 personalitati straine, nu m-am putut abtine sa ma opresc la cifra 10 si am vrut sa va mai adaug un bonus de inca 4 personalitati care au facut astfel de declaratii de-a lungul timpului!
Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/10-istorici-si-arheologi-straini-care-au-spus-ca-istoria-pe-aceasta-planeta-a-inceput-in-carpati.
Limba romana este cea mai veche limba din lume, deoarece are cei mai multi radicali lingvistici din care se pot forma grupuri diferite de cuvinte, iar asta nu inseamna decat ca avem o limba extrem de bogata -> http://www.fara-secrete.ro/limba-romana-cea-mai-veche-limba-vorbita-pe-planeta-limba-romana-provine-din-limba-sanscrita-a-dacilor-primele-fiinte-umane-pe-aceasta-planeta-au-fost-in-ardeal-transilvania.
Iata si un top 10 a celor mai importante descoperiri facute pe teritoriul Romaniei -> http://www.fara-secrete.ro/top-10-descoperiri-deosebite-in-romania-unice-pe-planeta-arheologul-american-william-schiller-si-peruanul-daniel-ruzo-sustin-ca-civilizatia-pe-aceasta-planeta-a-inceput-in-carpati.
SURSE