Quantcast
Channel: Fără Secrete
Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

O tanara din Cluj condamnata sa plateasca o amenda de 2000 lei pentru ca ar fi organizat proteste impotriva exploatarii de la Rosia Montana ! Asta este dovada ca statul roman este unul mafiot si corupt !

$
0
0

Iarasi incultii si semianalfabetii care alcatuiesc in mare parte, Jandarmeria Romana si Politia Romana, isi permit sa incalce legea, amendand oamenii pentru asa-zise “proteste neautorizate”. De multe ori, acestia pierd procesele in Instanta, dar exista si cazuri cand persoane, “care nu se supun statului mafiot”, sint condamnate sa plateasca amenzi usturatoare de 2.000-3.000 de lei.

Andreea Petrut

Jalnica presa din Romania, care in acest caz, a colaborat cu Gold Corporation pentru a incerca sa ne faca, sa acceptam, vanzarea Rosiei Montane, isi permite, intr-un mod cat se poate de abject, sa ne induca cum ca, “in Romania exista justitie independenta”.

Jandameria apara hotia

Nu exista asa ceva ! Nimic nu este independent in Romania. Unul dintre cerintele principale pentru intrarea in UE a fost “cedarea de suveranitate cat mai mare catre UE”, dupa cum preciza si Basescu. Partea buna este ca tot noi am castigat lupta si Rosia Montana a ramas la locul ei.

Jandarmi care nu cunosc legea

Haideti sa vedea stirea publicata pe site-ul TOTB.ro:

“Andreea Petruţ, o tânără de 24 de ani, fostă studentă la Cluj, a fost condamnată, ieri, printr-o decizie finală a Tribunalului Cluj-Napoca, la plata unei amenzi de 2.000 de lei, fiind găsită vinovată de organizarea protestului împotriva proiectului minier de la Roşia Montană din 20 octombrie 2013. Părţile implicate în proces au fost Andreea Petruţ şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca. Informaţia a apărut ieri pe contul de Facebook al Andreei şi a fost preluată, ulterior, şi de publicaţia locală Ziar de Cluj.”[1]

“Am 24 de ani, 45 de kg şi azi urăsc mai tare ca niciodată statul român, politicienii şi partidele lor infecte, corporaţiile, jandarmeria şi poliţia, justiţia + toţi securiştii care ne conduc”, îşi începe postarea pe contul de Facebook tânăra Andreea Petruţ, care este, în prezent, coordonator al Coaliţiei pentru Universităţi Curate din cadrul Societăţii Academice Române.

Iată ce spune mai departe tânăra:

“Azi, 14 octombrie 2014, Tribunalul Cluj-Napoca a dat decizia finală în procesul dintre mine şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca, declarându-mă vinovată pentru organizarea protestului împotriva proiectului minier de la Roşia Montană de anul trecut din data de 20.10.2013, trebuind să plătesc o amendă de 2.000 de lei ( + încă una de 1.000 lei pe care încă nu s-a dat decizia finală, dar, la cum arată situaţia, voi pierde şi acel proces). Anul trecut, la 1 septembrie, când au început protestele de Roşia, am ieşit în stradă, la fel ca mii de alţi oameni, pentru că asta am simţit că e datoria mea de cetăţean. Eram studentă de Cluj, în ultimul an de master, iar din septembrie până la sfârşitul lui noiembrie, fiecare duminică mi-am petrecut-o în stradă, cu portavocea în mână, alături de mii de oameni, care îşi doreau acelaşi lucru ca şi mine. Să salveze Roşia.

N-am avut nicio interacţiune directă cu jandarmeria în cadrul acestor proteste. Nu mi-au făcut nicio observaţie, remarcă, nici măcar nu m-au legitimat vreodată. Până când, prin noiembrie anul trecut, părinţii mei s-au trezit în cutia poştală de acasă cu două amenzi (în total de 3.000 de lei) prin care eram acuzată de organizarea protestelor neautorizate din Cluj şi pentru blocarea traficului (de parcă eu aş fi scos în stradă cei 20.000 de mii de oameni şi eu i-aş fi pus să stea în mijlocul intersecţiilor). Bineînţeles că am contestat amenzile, iar în mai am avut primul proces cu Jandarmeria pe care l-am pierdut. Experienţa procesului a fost unul dintre momentele cele mai dezamăgitoare la adresa sistemului prin care am trecut până acum. Mi-au spus că sunt un real pericol social pentru această țară, care instigă la nesupunere civică și că amenda are scopul educării mele pentru a nu mai întreprinde astfel de acțiuni pe viitor.

Am făcut apel, contestând decizia instianţei şi am pierdut şi de această dată. Şi cu această ocazie mi-am pierdut definitiv încrederea în statul român, în instituţiile de justiţie care ar trebui să facă dreptate. Nu pot să descriu câtă ură, ciudă, indignare, scârbă, dorinţă de răzbunare, am simţit azi când am aflat decizia finală, deşi am crezut că sunt pregătită să moral să o accept. Regrete nu am şi nici nu am avut. Dacă ar fi să dau timpul înapoi cu un an aş lua din nou portavocea în mână şi aş striga până aş rămâne fără voce cât de tare urăsc guvernul, corporaţiile, distrugerea mediului, corupţia, clasa politică etc. M-am uitat din nou la filmarea din ziua protestului şi am retrăit emoţiile pe care le-am trăit în stradă în 20 octombrie. Eram în mijlocul străzii cu portavocea în mână şi mă uitam la oamenii frumoşi din jurul meu. Aveau flori şi steaguri în mână, ochii înlăcrimaţi şi plini de speranţă şi determinare.

Acum, că mi-am primit pedeapsa finală pentru că mi-am făcut datoria de cetăţean, ridic capul sus şi mă uit înainte. Ştiam de la început că e aproape imposibil pentru un copil de 24 de ani cu o floare şi o portavoce în mână să se lupte cu politicienii, şi ţestoasele ninja blindate care îi păzesec, plus judecătorii care interpretează legea cum le convine. Dar încă am speranţă. Am pierdut în faţa instanţei, dar am câştigat tărie şi încredere să merg mai departe. De data asta mai îndârjită, determinată şi cu o dorinţa să se facă odată dreptate.

P.S. Nu e vorba de bani neapărat aici! E strict vorba de stat, justiţie şi felul în care este tratat dreptul de a protesta şi cum e interpretată Legea Adunărilor Publice. Plătim amenda, mergem la CEDO (aşa e procedura).”[2]

Potrivit Ziar de Cluj[3], în prezent, Andreea se ocupă de domeniul educaţiei, în special de cel al învăţământului superior, în calitate de coordonator al Coaliţiei pentru Universităţi Curate, prin care SAR îşi propune promovarea bunei guvernări şi combaterea corupţiei în mediul universitar românesc. Totodată, este asistent de proiect în cadrul proiectului “Mobilizarea universităţilor pentru combatrerea discriminarii” (sursa).

Jandarmeria a pierdut procele cu cetateni agresati aiurea, in timpul protestelor din iarna lui 2012 !

“Acțiunile Jandarmeriei din Piata Universității au fost extrem de dure, pe toată perioada protestelor de anul trecut. Oamenii care au îndrăznit să-și exprime nemulțumirea în mod public, fața de sistemul Băsescu, s-au trezit cu amenzi usturătoare pentru tulburarea liniștii publice sau obligați să viziteze secțiile de poliție din tot Bucureștiul, unde au fost tratați ca niște criminali de ultimă speță. În urma abuzurilor, mai multe persoane au dat în judecată Jandarmeria și au făcut plângeri penale.

Diana Iftodi este posesoarea primei decizii de sancționare în Instanță a Jandarmeriei în cazul protestelor din Piața Universității. Ca urmare a plângerii depuse de domnișoara Iftodi la Judecatoria Sectorului 1 București, Jandarmeria a fost obligată la plata unei despăgubiri de 5.000 de lei și la anularea amenzii emise.

“Eu mă aflam acolo numai pentru a filma protestele”, arată Iftodi în plângerea depusă la instanță. “Menționez că nicio clipă nu am scandat nimic în acea seară. După câteva minute petrecute la Fântână m-am îndreptat spre Pasajul pietonal. Aproape de intrarea în Facultatea de Geografie, manifestanții, care nu mai scandau nimic de câteva minute și plecaseră spre Pasaj, au fost înconjurați de 4-5 jandarmi. M-am întors să filmez. După câteva zeci de secunde, cu rapiditate, a venit un căpitan de jandarmi echipat de luptă, cu armură și a încercat să-mi smulgă aparatul de filmat din mană. Aceste relatari sunt confirmate de declarația martorului”, relatează persoana agresată.

Protestele din seara respectivă erau îndreptate împotriva unui anume căpitan Cașcaval Dumitru, care, cu o zi înainte, ridicase mai mulți protestatari pentru că au mers în grup să depună un memoriu la Ministerul de Interne, în atenția ministrului Ioan Rus.Căpitanul Cașcaval nu este străin opiniei publice, acesta fiind cel care, făcându-i-se observație că nu protestează nimeni a încuviințat acest lucru, dar a precizat că: “protestul poate fi și prin NON-actiune’, lovind în logică și bun simț, bulversând audiența.

Explicația halucinantă a capitanului de jandarmi a fost imortalizată în imagini și publicată pe jurnalul.ro. Întrebat ce presupune un protest de genul celui menționat, căpitanul Cașcaval a refuzat să explice. Mai mult, în procesele verbale întocmite de subordonații căpitanului Cașcaval în seara respectivă, se specifică, cu un analfabetism feroce, faptul că nu au existat martori, deoarece “la momentul constatării era lipsa traficului în acea zonă’.”[4]

Iar asta nu-i tot ! Capii Jandarmeriei Romane impreuna cu slugile lor semianalfabete si total inculte, ar fi trebuit sa intre la puscarie, asta dupa abuzurile facute impotriva cetatenilor de la Pungesti care protesteaza si astazi, impotriva exploatarii gazelor de sist !

SURSE

1. http://totb.ro/mi-au-spus-ca-sunt-un-real-pericol-social-pentru-aceasta-tara/

2. https://www.facebook.com/petrut.andreea/posts/961400113876572

3. http://www.ziardecluj.ro/exclusiv-andreea-petrut-sefa-coalitiei-pentru-universitati-curate-condamnata-de-tribunalul-cluj-pentru-organizarea-protestului-impotriva-proiectului-minier-de-la-rosia-montana-de-anul-trecut

4. http://jurnalul.ro/stiri/observator/abuzurile-capitan-cascaval-proteste-amenda-jandarmerie-634547.html


Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48