SRI-ul masonic, nu se lasa si vrea sa ne arate cat de abject poate fi. Potrivit site-ului sursazilei.ro, SRI, isi permite sa ceara operatorilor de telefonie mobila si nu numai, datele noastre personale:
“De la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei prin care Legea „Big Brother” este declarată neconstituțională, serviciile de informații nu vor mai avea acces la bazele de date ale operatorilor de comunicații, iar operatorii nu vor mai avea dreptul să stocheze date.
Nici instituțiile cu atribuții în domeniul siguranței naționale și nici organele judiciare nu mai au acces și nu mai pot utiliza datele obținute și stocate în baza Legii “Big Brother”, până la adoptarea de către Parlament a unui nou act normativ privind reținerea datelor. Așa se arată în motivarea deciziei Curții Constituționale a României prin care Legea “Big Brother” a fost declarată neconstituțională, document publicat miercuri.
Mai de interes decât motivarea în sine este însă argumentația judecătorilor CCR, care admit că, în mod abuziv, prin încălcarea convenției CEDO și a Constituției, SRI a cerut în ultimii ani cere și în prezent (până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei Curții, Legea privind atocarea datelor este în vigoare – n.r.) date personale/acces la conversații private, etc. de la operatorii de comunicații (telefonie și internet).
Astfel, în motivarea, judecătorii CCR subliniază că doar solicitarea adresată de organele de urmărire penală furnizorilor de rețele este supusă autorizării prealabile a judecătorului de drepturi și libertăți, în timp ce solicitările formulate de către organele de stat cu atribuții în domeniul securității naționale nu sunt supuse aprobării instanței, lipsind astfel garanția unei protecții eficiente a datelor păstrate împotriva riscurilor de abuz, precum și împotriva oricărui acces și a oricărei utilizări ilicite a acestor date.
Această împrejurare este de natură a constitui o ingerință în drepturile fundamentale la viață intimă, familială și privată și a secretului corespondenței și, prin urmare, contravine dispozițiilor constituționale care consacră și protejează aceste drepturi. (…)Astfel, Legea 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată în MO, Partea I, nr.190 din 18 martie 2014, stabilește, la art.8, organele de stat cu atribuții în domeniul securității naționale, acestea fiind Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe și Serviciul de Protecție și Pază, iar la art.9, prevede că Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției își organizează structuri de informații cu atribuții specifice domeniilor lor de activitate.
Curtea Constituțională a României
Interzis la bazele de date!
Prin urmare, Curtea subliniază că având în vedere și Hotărârea din 8 aprilie 2014 a Curții de Justiție a Uniunii Europene, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a prezentei decizii, devine lipsită de temei juridic, atât din punct de vedere al dreptului european, cât și al celui național, activitatea de reținere și folosire a datelor generate sau prelucrate în legătură cu furnizarea serviciilor de comunicații electronice accesibile publicului sau de rețelele de comunicații publice.
Concret, aceasta înseamnă că de la publicarea deciziei CCR furnizorii de rețele publice de comunicații electronice și furnizorii de servicii de comunicații electronice destinate publicului nu mai au nici obligația, dar nici posibilitatea legală de a reține anumite date generate sau prelucrate în cadrul activității lor și de a le pune la dispoziția organelor judiciare și ale celor cu atribuții în domeniul siguranței naționale. Prin excepție, pot fi reținute de către acești furnizori doar datele necesare pentru facturare sau plăți pentru interconectare ori alte date prelucrate în scopuri de comercializare doar cu consimțământul prealabil al persoanei ale cărei date sunt prelucrate, așa cum prevede Directiva 2002/58/CE, în vigoare.
Curtea Constituțională a României”[1]
La data de 26 iunie 2014, scriam un articol, profund indignat de faptul ca un general al SRI, Dumitru Dumbrava, isi permitea sa cerea ca romanii sa aiba, computerele inregistrate (inmatriculate), pentru a le mai putea utiliza pe internet, dar si sa aiba acces oricand doresc la computerele noastre. Este deosebit de enervant ca un asemenea individ, fara scrupule, ca multi altii de la SRI, isi permit sa ceara astfel de lucruri si sa nu fie pedepsiti, nu de lege, de noi, oamenii, ca ei sint platiti de noi, nu noi de ei.
Mai multe pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/un-general-sri-doreste-sa-aiba-acces-la-datele-noastre-personale-si-sa-le-controleze.
La data de 6 iulie 2014, a avut loc un protest organizat in fata sediului SRI din Bucuresti de catre organizatia “Militia Spirituala”, iar pe data 8 iulie 2014, CCR, revenise cu raspunsul cu privire la “constitutionalitatea” unei legi asemanatoare, dar din 2012, declarata neconstitutionala, asa cum s-a intamplat si recent cu ce doreau abjectii de la SRI.
SURSE
1. http://www.sursazilei.ro/ccr-sri-cere-abuziv-date-de-la-operatorii-de-telefonie-si-internet/