Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

Pseudo-arheologii incearca sa ne convinga ca Marea Piramida din Bosnia nu este constructie artificiala! Descoperitorul ei criticat de majoritatea “arheologilor” pentru ca a avut curaj sa faca dezvaluiri incomode!

Arheologia in mare parte este o hazna, plina de ipocriti si nemernici, insa foarte putini arheologi pot fi cu adevarat mandri ca sint arheologi, restul sint un gunoi infect care incearca sa mentina aceeasi prosteala promovata tot de ei si sefii lor evident in cartile de arheologie si istorie.

Citez de pe ziare.com[1] un articol intitulat “Marea pacaleala a piramidelor din Bosnia“:

Lumea arheologica a fost bulversata, in ultimii ani, de anuntul indraznet al unui arheolog care a dezvaluit cu surle si trambite ca a descoperit “mama tuturor piramidelor” de pe glob in Bosnia.

Arheologii au stabilit deja ca piramidele au fost construite, in antichitate, cam prin intreaga lume: Peru si Bolivia, Guatemala si El Salvador, Honduras, Mexic si Belize, Insulele Canare si Mauritius, China si Egipt.

Forma piramidala era una binecunoscuta populatiilor antice, care au realizat ca aceasta este cea mai eficienta pentru o constructie de mari dimensiuni cu mijloace rudimentare.

Este greu insa de imaginat ca piramidele ar fi putut fi construite si in Europa, nu? Daca e sa ne aminteasca ceva de anticii europeni, atunci ne gandim la Stonehenge, la constructiile megalitice si nu la piramide.

Ei bine, oricat ar parea de neobisnuit, un arheolog bosniaco-american pe nume Semir (Sam) Osmanagic a reusit sa bulverseze, pentru scurt timp, lumea arheologiei mondiale, sustinand ca a descoperit primele piramide europene, unde altundeva decat in Bosnia.

“Complexul de piramide bosniece” ar fi plasat in inima Bosniei, in orasul Visoko.

Piramida principala, denumita Piramida Soarelui, dupa asemanarile pe care autorul descoperirii sustine ca le are cu Piramida Soarelui din Teotihuacan, ar avea toate elementele binecunoscute: patru laturi indicand cele patru puncte cardinale, un varf plat si un complex la intrare, se arata in site-ul bosnianpyramid.com.

Arheologul Osmanagic a facut “descoperirea” in 2005, punand pe jar lumea arheologiei. De atunci, el a mai descoperit si alte piramide, denumite de el Piramida Lunii, Piramida Dragostei, Piramida Dragonului si Templul Pamantului.

Arheologul sustine ca a descoperit si o retea complexa de tuneluri subterane.

Ca si cum nu era suficient, arheologul a datat “complexul” ca fiind ridicat de iliri in urma cu 12.000 de ani. Cea mai mare “piramida” bosniaca are 220 de metri in inaltime, mult mai inalta decat cea mai inalta piramida egipteana, Piramida lui Khufu, care a avut, initial, 146 de metri.

In timp, Osmanagic si-a dezvoltat teoria piramidelor, pretinzand initial ca piramidele egiptene, mexicane si bosniece au fost construite de acelasi popor, cele bosniece fiind ultimele.

Ulterior, a revenit, numind piramidele bosniece “mama tuturor piramidelor”, sustinand ca poseda dovezi privind geometria sacra si numerologia lasate in piramide pentru generatiile urmatoare.

Bineinteles ca toate aceste “descoperiri” epocale nu au lasat rece niciun arheolog european, mai ales ca formatiunile naturale pe care le-a “dezvaluit” Osmanagic erau binecunoscute.

In varful “Piramidei Soarelui” se afla ruinele unui oras medieval fermecator, odinioara baza unui rege bosniac, Tvrtko de Kotromanic (1338-1391). Odinioara, acolo s-a aflat chiar vechea localitate Visoko.

In pofida unei campanii de presa de popularizare a “piramidelor bosniece”, Osmanagic si-a capatat titlul de “arheolog din hobby” si “Indiana Jones al Balcanilor”. El a fost acuzat ca promoveaza pseudo-arheologia si ca distruge situri arheologice valororase cu excavatiile lui.

Curtis Runnels, de la Universitatea din Boston, expert in Grecia antica si Balcani, a explicat ca “intre anii 27.000 si 12.000, Balcanii erau prinsi in ultima glaciatiune, o perioada de clima foarte rece si uscata, cu ghetari in unii munti.

Singurii ocupanti erau vanatorii si culegatorii din paleoliticul superior, care au lasat in urma tabere in camp deschis si urme de ocupatie a pesterilor. Aceste urme consista in unelte simple de piatra, ramasite de animale si plante consumate ca hrana. Acesti oameni nu aveau nici uneltele, nici priceperea sa se angajeze in constructia de arhitectura monumentala”.

In 2006, membri marcanti ai echipei de geologi care a investigat “descoperirile” de la Visoko au conchis ca formatiunea este o formatiune geologica naturala, compusa din sedimente clastice, de grosime variabila, cu o forma datorata proceselor exodinamice si endodinamice din era urmatoare Miocenului.”

Asa se intampla mereu cand cineva face o descoperire epocala ce distruge toate minciunile enuntate in cartile oficiale de istorie si arheologie, acela este considerat fie impostor, fie incult, sau daca este prea bun, este chiar si asasinat, iar lumea continua sa creada ce spun cartile oficiale de istorie!

SURSE

1. http://www.ziare.com/vacanta/camping-europa/descopera-cu-ziare-com-marea-pacaleala-a-piramidelor-din-bosnia-991362


Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48