Sintagma “aici au locuit primii oameni pe Planeta”, provoaca anumite frustrari in mintea unor “bipezi”, indeosebi “istorici”, adepti ai falsei istorii oficiale. Dovezile insa, nu fac decat sa ne arate ca cea mai veche cultura de pe Planeta, asa cum afirmau acum multe decenii, arheologul american William Schiller si peruanul Daniel Ruzo, dar cum a afirmat si fostul consilier al papei Ioan Paul al II-lea, Miceal Ledwith, despre vechimea ancestrala a limbii romane, din care s-a format limba latina. Deci, exista astfel de oameni, multi dintre ei, straini, care au spus adevarul, asa cum este, cu privire la istoria poporului roman.

O urma veche de 36.500 descoperita in pestera Ciur-Izbuc
Citez de pe site-ul noulpamant.ro, cu referire la pestera Ciur Izbuc din Muntii Padurea Craiului din comuna Rosia, judetul Bihor:
“Transilvania nu este faimoasa doar datorita legendei Contelui Dracula (nota: LOL) si a peisajelor ciudate. Aici este o zona unde in istorie au avut loc foarte multe lupte. In vremurile foarte indepartate, teritoriul Transilvaniei a apartinut mai multor imperii si state, inclusiv celtilor, scitilor, Regatului Daciei si Imperiului Roman.
Tot in Transilvania gasim o pestera ce contine niste urme de pasi ce pot schimba intelegerea noastra in legatura cu trecutul. Bazandu-ne pe noua datare facuta de catre oamenii de stiinta, se confirma faptul ca urmele de pasi descoperite in Muntii Carpati sunt mult mai vechi decat s-a crezut initial. Aceste urme nu sunt vechi de 10.000 – 15.000 de ani cum s-a crezut la inceput, ci ar putea fi vechi de 35.000 de ani. Cine erau acesti oameni mistriosi care au locuit aceasta pestera? Ce s-a intamplat cu ei?
Carpatii sunt un lant muntos localizat in Europa de Est si sursa a raurilor Nistru, Tisa si Vistula. Ei formeaza granita naturala dintre Slovacia si sudul Poloniei, apoi extinzandu-se catre Ucraina si in Romania. In anii ’60 s-au descoperit aproximativ 400 de ure de pasi in pestera Ciur-Izbuc, aflata indeva in Carpatii Vestici, in Transilvania, Romania.
Cercetatorii au atribuit aceste urme initial unui om, unei femei si a unui copil care au trait aproximativ cu 10.000 – 15.000 de ani in urma. Insa masuratorile cu carbon radioactiv a doua oase de urs de pestera excavate exact de sub urme indica faptul ca Homo Sapiens a facut aceste urme cu aproximativ 36.500 de ani in urma, spune antropologul David Webb, de la Kutztown University in Pennsylvania.
De atunci insa, multe dintre dovezile legate de oameni dar si de ursi de pestera, o specie care se spune ca a disparut, s-au distrus. Asa ca oamenii de stiinta s-au intors in pestera Ciur-Izbuc in 2012 pentru a analiza urmele de pasi ramase – numai 25% din ceea ce fusese descris initial a mai ramas intact, declara studiul.
“Varsta pasilor a fost estimata partial pe asocierea cu urmele de pasi si oasele ursului de pestera (Ursus spelaeus), dar si conform credintei ca aceasta specie de urs a disparut catre finalul ultimei eopci glaciare. De la descoperirea lor, fosilele de urs si dovezile legate de oameni au atras diverse persoane si turisti, rezultand pericolul distrugerii de catre omul modern a acestor urme extrem de vechi”, scriu cercetatorii in lucrarea lor.
O urma veche de 36.500 descoperita in pestera Ciur-Izbuc
“Este imposibil sa confirmam unele dintre concluziile originare. Urmele de pasi nu sunt de trei dimensiuni diferite, iar numarul indivizilor se ridica la suma de sase sau sapte, incluzand cel putin un copil. Ei au intrat in pestera dupa ce o inundatie a depus pe fundul pesterii un noroi nisipos.
Din pacate nu exista destul de multe ure de pasi pentru a masura diverse variabile, cum ar fi lungimea pasilor. Totusi, o cartografiere detaliata tri-dimensionala a urmelor de pasi permite o descriere mult mai acurata a miscarilor oamenilor in interiorul pesterii.
Intr-o conferinta din 2011, cercetatorii au declarat ca urmele de Homo Sapiens din Engare Sero din Tazania sunt vechi de 120.000 de ani. Daca este corect, ar insemna ca acestea sunt cele mai vechi urme de pasi. Totusi, aceste descoperiri inca nu au fost publicate. La inceputul anului, maim ulte urme vechi de 800.000 de ani ai unor oameni moderni au fost descoperite in Norfolk, Marea Britanie.
Urmele de pasi descoperite in pestera Ciur-izbuc forteaza cercetatorii sa reevalueze intelegerea pe care o au in legatura cu oamenii misteriori care au trait in Muntii Carpati cu 36.500 de ani in urma.Aceste descoperiri, impreuna cu multe alte descoperiri surprinzatoare antice, ne demonstreaza ca inca stim foarte putin despre originile si istoria planetei noastre.”[1]
SURSE