Doi fizicieni rusi au inceput o campanie, de strangere, de fonduri pentru a reconstrui celebrul turn Wardenclyffe al lui Tesla, turn care avea capacitatea de a transmite energia electrica fara intermediul firelor, dupa cum scrie si site-ul themindunleashed.org[1]. Cei doi fizicieni rusi, Leonid Plehanov si Sergey Plehanov, au petrecut ultimii cinci ani studiind diverse note si brevete ale geniului Tesla, pentru a se asigura ca vor fi in stare sa proiecteze acest turn.
Tesla a lasat multe explicatii cu privire la construirea acestui turn, exemple ce ii vor ajuta, insa in prezent problema sint fondurile. Acest turn, mai are si un aspect secret, fapt ce-l face “indizerabil” in fata oligarhilor energetici (baietii destepti din energie): produce energie perpetuum mobile ! Dincolo de capacitatea sa de a transmite energie prin aer (wireless), el are capacitatea de a o capta din atmosfera.
Turnul initial al lui Tesla cantarea 60 de tone, insa turnul prototip, al celor doi fizicieni rusi, este calculat sa nu cantareasca mai mult de doua tone, iar bobina tesla din varful turnului, cea care face toata treaba va avea aproximativ 20 m, iar pretul este unul putin piperat, 800.000 dolari ! Acestia ar vrea sa fie gata pe 25 iulie 2014, insa nu stim daca se va intampla asta, insa daca acestia au parte de ajutor financiar, pana la toamna consider ca este gata.
Turnul Wanderclyffe – generator de energie libera din ionosfera !
“Precum se ştie, condensatorul este un dispozitiv care înmagazinează energie sub forma unui câmp electric între două armături încărcate cu o sarcină electrică egală. Măsurători recente au arătat că gradientul de tensiune între cele două componente este 400.000 de volți. Cu acest principiu, el a spus că a fost în stare, prin invenţia sa, să furnizeze “energie liberă” pentru oricine, inepuizabilă în cantitate, oriunde pe pământ. De aceea, el a construit un prim prototip, Turnul Wardenclyffe, în care a fost capabil de a aplica un efect de piramidă celebru. Ce este mai exact acesta?
“Liniile de forță ale sarcinii electrice, adăugate la câmpurile Soarelui, acţionează pe pereții unei piramide. Echipotenţialurile magnetice arată o densitate magnetică ridicat la vârf. Voltajul unui câmp electric creşte cu 100 de volţi pe metru. Câmpul negativ terestru atinge valoarea sa maximă către vârful piramidei; în partea de sus a piramidei din Giza tensiunea este de 14600 V. Această piramidă este ea însăși un condensator, întrucât acumulează o sarcina electrică. În cazul în care se adaugă o sarcină suplimentară, o descărcare are loc în partea de sus, și, precum ştim, partea de sus a piramidei a fost poleită cu aur masiv, aurul fiind un conductor excelent”.
Tesla şi-a dorit ca turnul său să fie înalt, pentru a crește tensiunea în partea sa de sus. El a vrut să creeze un fulger artificial în turn. În zona de descărcare a unui fulger natural, temperatura se ridică la 30.000°C. Tesla nu a vrut să aibă de-a face cu astfel de temperaturi ridicate, pentru că ar fi fost o risipă de energie. Turnul Wardenclyffe al lui Tesla ar fi folosit un transformator, pentru a produce o tensiune ridicată, care ar fi generat, în locul unui fulger natural, o “descărcare puternică de ioni energetici”.
Pentru a accentua efectul de piramidă, savantul şi-a imaginat în a oferi turnului o forma octogonală, în vârf aflându-se o hemisferă. De ce formă octogonală? Tesla n-a explicat lucrul acesta; din punctul de vedere al fizicii tradiţionale, faptul că turnul este octogonal este nesemnificativ. Ar putut fi un pătrat sau să aibă un număr infinit de fețe; în toate cazurile, tensiunea ar fi fost la fel, forma oferindu-i stabilitate. Dar, acest lucru ridică o obiecţie; forma hiperbolică a Turnului Eiffel ar fi fost mult mai potrivită. De altfel, Turnul Eiffel are un efect de piramidă care-l face să producă în partea sa de sus un curent continuu semnificativ.”[2]
SURSE
2. http://www.lovendal.ro/wp52/misteriosul-turn-wardenclyffe-al-lui-tesla-folosea-acelasi-principiu-ca-marea-piramida-egipteana-turnul-ar-fi-fost-capabil-sa-furnizeze-energie-libera-inepuizabila-si-sa-modifice-vremea/