Quantcast
Channel: Fără Secrete
Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

Legea bloggerilor – o lege impusa de Putin pentru a controla informatiile ce se publica pe internet ! Bolsevicul tot bolsevic ramane !

$
0
0

Bolsevicul tot bolsevic ramane ! Prin asta consider c-am spus tot. Desi el ii acuza pe cei din UE si SUA ca sint niste ticalosi, ceea ce sint, el nu face decat sa fie o oglinda a ticalosilor, pentru ca, daca ii punem pe toti la un loc, ei sint toti “frati”, fie de loja masonica, fie genetic, dar sint frati. In Rusia a aparut o lege, zilele astea, care obliga blogger-ii sa se inregistreze pentru a putea posta, iar nici un blogger nu mai poate fi anonim, astfel risca amezi usturatoare.

Site-ul epochtimes-romania.com ne expune pe larg:

“La câteva zile după ce a declarat că internetul este un proiect al CIA, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a dat o nouă lovitură de graţie libertăţii de exprimare a ruşilor, semnând o nouă lege prin care vocile cunoscute în mediul online sunt obligate să se înregistreze la guvern, o măsură prin care, susţin avocaţii, pionierii internetului şi activiştii politici, guvernanţii vor putea urmări cu mai mare uşurinţă cine ce ce spune pe internet.

Cunoscută îndeobşte sub numele de “legea bloggerilor”, noul act legislativ adoptat de Putin prevede că orice site cu mai mult de 3000 de vizitatori zilnici va fi asimilat statului de media/ziar şi va fi responsabil de acurateţea informaţiilor publicate.

Mai mult, protecţia anonimatului dispare. Pe lângă faptul că vor fi obligaţi să se înregistreze, bloggeri nu mai au dreptul să rămână anonimi în mediul online iar organizaţiile care furnizează platforme pentru activitatea acestora, precum motoare de căutare, reţele sociale sau forumuri trebuie să stocheze, pe teritoriul Rusiei, toate datele despre postările efectuate în ultimele şase luni.

“Această lege va reduce numărul de voci critice şi voci ale opoziţiei care se aud în prezent pe Internet”, a declarat Galina Arapova, director al Centrului de Apărare a mass-media şi expert în legislaţia mass-media rusă. “Întregul pachet pare destul de restrictiv şi este foarte dur la adresa celor care difuzează informaţii critice despre stat, autorităţi şi figuri publice.” a completat Arapova.

Amenzile pentru cei ce nu vor respecta regulile impuse de Kremlin se pot ridica până la 142.000 de dolari, la care se adăugă închiderea temporară a blogului. Legea va intra în vigoare începând cu 1 august, a mai explicat experta.

Legea bloggingului include şi defăimarea şi incitarea la ură şi “încununează” un alt şir de măsuri restrictive pe care Duma Rusă, comandată de Putin, le-a adoptat recent pentru a pune căluş celor care îndrăznesc să-l critice pe autocratul de la Kremlin.

În ultimul timp Rusia restricţionează sever libertăţile, fiind adoptate o serie de legi în acest sens – legea prin care organizaţiile non-guvernamentale ce primesc finanţare din afara ţării sunt obligate să se înregistreze ca agenţii străine, legea privind trădarea, legea referitoare la trecerea calomniei din nou în domeniul penal, precum şi legea protestelor, care statuează că “prezenţa simultană în masă a cetăţenilor în zonele publice” este o infracţiune. Organizarea şi participarea la proteste fără aprobare oficială se sancţionează în Rusia cu amenzi de până la 10.000.de doari, sumă fabuloasă pentru un rus obişnuit.

Istoricul legii

Putin a cerut Dumei Ruse încă din vara lui 2013 să elaboreze un proiect de lege care să “reglementeze” internetul, pe fundalul uriaşului scandal creat de dezvăluirile despre corupţia regimului de la Kremlin făcute în mediul online de Alexei Navalni, devenit celebru pentru blog-ul său RosPil, pe care Navalni povestea cine, cum, când, unde s-a mânjit luând mită, despre intrigile şi episoadele de corupţie din administraţia publică.

Opozantul lui Putin a devenit atât de popular încât şi-a înregistrat candidatura pentru funcţia de primar al Moscovei, vizând ulterior chiar preşedinţia Rusiei. Însă popularitatea l-a costat scump, autorităţile înscenându-i un proces de corupţie.

Internetul, tot mai asaltat de dictatori. Eurasia

De altfel, politica cenzurării internetului a fost folosita recent şi în Turcia, unde Erdogan, a impus cenzurarea Youtube-ului şi a Twitterului cu doar câteva zile înainte de alegeri, pentru a opri hemoragia de informaţii despre corupţia ministeriala postate pe internet. Cenzurarea internetului a fost folosită şi în Venezuela, unde protestele studenţilor împotriva dictatorului Maduro ajunseseră o ameninţare reală la adresa regimului, Pakistanul a blocat şi el între 20,000 şi 40,000 de site-uri, inclusiv Youtube-ul, despre care a afirmat că-i ofensează pe musulmani, iar celebra “democraţie” asiatică, China, a dus tehnica cenzurii la apogeu, investind sume fabuloase în firewall-uri şi tehnologie de monitorizare a internetului, pentru a bloca informaţiile despre persecuţia tibetanilor, Falun Gong, creştinilor şi în genere a militanţilor pentru drepturi şi libertăţi.

De altfel, în urmă cu mai puţin de o lună, ministrul chinez al Securităţii Publice, Guo Shengkun declara, în cadrul unei întâlniri cu omologii săi din Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (SCO), că statele din alianţa de securitate trebuie să înăsprească controlul asupra internetului şi să ia alte măsuri pentru a preveni “forţele externe” să instige la revoluţie în statele membre, relata în aprilie publicaţia World Bulletin.

Alianţa de securitate este formată din Rusia şi China şi fostele republici sovietice din Asia Centrală, respectiv Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan. Remarcile ministrului Guo Shengkun ar putea aduce mai multe restricţii în aceste state, în care criticii deja denunţă modul brutal în care guvernele încearcă să reducă la tăcere disidenţa. De altfel, dictatorul Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, colaborator de-al lui Putin, este renumit pentru mâna de fier cu care cenzurează internetul.

În urmă cu mai puţin de trei săptămâni, Pavel Durov, fondatorul Vkontakte, cea mai populară reţea socială din Rusia, a declarat că a fost concediat şi că site-ul este acum “sub un control complet” exercitat de doi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin. Cu puţin timp înainte să fi fost concediat, Durov afirmase, într-o postare că a primit în trecut cereri de a închide anumite grupuri de pe site aflate în conexiune cu liderul opoziţiei Alexei Navalni cu protestele anti-guvernamentale din Ucraina, dar a refuzat.

În luna martie, autorităţile ruse au blocat accesul la mai multe site-uri web din Rusia care s-au remarcat prin critici la adresa preşedintelui Vladimir Putin. Furnizorii de servicii de Internet din Rusia au primit ordin să blocheze accesul la mai multe site-uri ale opoziţiei, inclusiv cele ale lui Navalni şi ale campionului de şah şi Garry Kasparov, un critic al regimului de la Kremlin. Blocada de pe internet confirmă faptul că Putin încearcă să îşi întărească controlul asupra societăţii ruse în timpul confruntării în curs de desfăşurare pe care o poartă cu Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Putin a câştigat al treilea mandat din Rusia în 2012 după ce a reprimat o serie de proteste ale opoziţiei conduse, printre alţii, de Navalny şi organizate în mare parte pe internet. Anul trecut, Putin a aprobat o lege prin care furnizorii de internet sunt obligaţi să blocheze site-urile de internet de unde s-ar fi făcut apeluri pentru manifestaţiile din 2012.”[1]

Legea ACTA de cenzurare a informatiilor pe internet !

Asa se traduce toata aceasta initiativa. Ei se folosesc de un siretlic, sustinand ca “trebuie sa protejam copiii”, dar de la “protejarea copiilor” se ajunge la controlul informatiilor, caci internetul a devenit al dracului de deranjant pentru astfel de ticalosi. Sa nu uitam ca in Turcia, politrucii impreuna cu Premierul Erdogan,  au dat dispozitie de control asupra internetului, asta a facut ca populatia sa iasa in masa in strada impotriva acestei decizii.

In spatele acestui ipocrit turcalau se afla, evident oligarhia numita Iluminati, care doreste sa vada cum reactioneaza masele de oameni, dar se pare ca pe zi ce trece disperarea iluminatilor atinge cotele paroxistice.

In ianuarie 2012 lumea afla de proiectul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) care presupunea cenzurarea internetului. Pentru a va mai readuce aminte despre ce a fost vorba voi incepe prin a va spune ca Romania alaturi de alte 21 de state au semnat la Tokya un acord “strategic” numit ACTA. Prevederile acestui acord au fost deconspirate si ele prevedeau: monitorizarea comunicatiilor persoanelor private de catre entitati comerciale (si nu numai comerciale, daca intelegeti ce vreau sa spun!), lege ce automat incalca normele internationale pentru libertatea oamenilor. Grupul Anonymous, cei care lupta impotriva Iluminatilor au anuntat la acea vreme ca vor declansa un razboi impotriva site-urilor guvernamentale din intreaga lume atacandu-le informatic. Bine le-ar face!

Ce este ACTA ?

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internationale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala (vrajeala). Acordul a fost negociat la nivel global intre mai multe tari europene, SUA, Australia, Coreea de Sud si Noua Zeelanda, printre altele. Tratatul nu se refera doar la pirateria online, cum e cazul SOPA, ci acopera si comertul cu produse contrafacute. Conform unui document intocmit de accessnow.org, ACTA este o amenintare la adresa drepturilor utilizatorilor pentru ca:

ACTA ii forteaza pe furnizorii de Internet sa desfasoare activitati de supraveghere la nivelul retelelor proprii si sa puna la dispozitia detinatorilor drepturilor de proprietate intelectuala datele personale ale presupusilor faptuitori.
Extinderea raspunderii intermediarilor ii va determina pe furnizorii de Internet sa desfasoare activitati de supraveghere la nivelul retelelor proprii si sa implementeze mecanisme intruzive de identificare a presupusilor infractori, cum ar fi monitorizarea la scara larga a comunicatiilor prin utilizarea procedurii de “deep packet inspection”, permitand astfel incalcarea grava a vietii private a utilizatorilor. Practic, proprietarii drepturilor de copyright vor avea posibilitatea sa obtina informatii private despre utilizatorii de internet, fara sa aiba nevoie de mandate ale judecatorilor.

Conform accessnow.org, ACTA risca sa aiba implicatii grave generate de faptul ca nu reuseste sa stabileasca un echilibru intre protectia drepturilor de proprietate intelectuala si apararea drepturilor fundamentale ale societatii, ca intreg, cum ar filibertatea de exprimare, liberul acces la informatie si cultura si viata privata.

SUA și UE sunt pe cale să ofere marilor corporații dreptul de a controla tot ceea ce vedem pe Internet. Este sfârșitul Internetului așa cum îl știm. Susținătorii libertății de exprimare și companiile online luptă pentru drepturile utilizatorilor.Cei mai bogați oameni de pe planetă – adică 1% din întreaga populație – ar putea controla tot ceea ce vedem pe Internet, pentru totdeauna. Este sfârșitul Internetului așa cum îl știm și un act de distrugere a spațiului democratic de informare conceput de fondatorii săi. Comunitatea noastră a reușit să construiască foarte mult în acest spațiu democratic, folosind Internetul pentru a lupta împotriva corupției, a salva vieți și a oferi ajutor țărilor aflate în criză.

Dar SUA și UE sunt pe cale să ofere celor mai bogate corporații avantajul unei viteze optime de vizualizare a paginilor lor, încetinind viteza de conectare sau cerând o taxă suplimentară pentru toate celelalte site-uri. Am putea pierde posibilitatea de a arăta lumii întregi imagini filmate de cetățenii-jurnaliști din Siria sau de a lansa campanii pentru salvarea planetei!De ambele părți ale Atlanticului se iau acum decizii importante. Dar specialiștii în inovație tehnologică, susținătorii libertății de exprimare și cele mai bune companii online luptă pentru drepturile utilizatorilor.Până acum, îmbunătățirea Internetului ne-a adus beneficii tuturor: dacă Fox News, postul de știri ultraconservator al lui Rupert Murdoch, găsea o cale de a își prezenta mai rapid conținutul video, aceeași opțiune stătea și la dispoziția presei independente care prezintă realitatea de la fața locului din Ucraina, Siria sau Palestina.

Politicienii au numit acest fenomen ”neutralitatea Internetului”, iar în SUA au existat chiar legi pentru protejarea ei, până când un tribunal le-a anulat. Acum, Parlamentul European amenință să adopte o legislație care dă furnizorilor de servicii Internet puterea de a diviza rețeaua și de a controla ceea ce vedem prin încetinirea vitezei de conectare sau instituirea unei taxe pentru acces optim la site-urile care nu plătesc pentru vizualizare rapidă.Dar dacă ne unim forțele, îi putem încă opri! Săptămâna aceasta, vom prezenta petiția noastră globală în cadrul dezbaterii publice pe tema reintroducerii măsurilor de protejare a Internetului din SUA. Apoi, vom activa o echipă puternică de lobby având ca țintă Parlamentul European, pentru a ne asigura că toți membrii săi vor asculta vocea cetățenilor. Acesta este primul pas necesar pentru a câștiga aceste bătălii importante pe parcursul următoarelor luni.

Furnizorii de Internet ca Verizon și Vodafone fac un lobby intens pentru un Internet al celor bogați. Iar în lipsa unui protest masiv din partea cetățenilor, au șanse mari să câștige, punând în pericol întreaga noastră comunitate.Majoritatea serverelor sunt localizate în SUA și UE, deci acest plan ne afectează pe toți.Când comunitatea noastră număra mai puțin de jumătate din membrii pe care îi are acum, am protestat și am ajutat la oprirea acordului ACTA și a legilor de cenzurare a Internetului SOPA/PIPA. Astăzi, suntem mai puternici ca niciodată. Haideți să ne unim forțele pentru a ne asigura că ceea ce ne unește pe toți va rămâne accesibil tuturor.

Parlamentul European a subliniat deja, in cadrul unui studiu asupra Acordului, aspectele problematice ale acestuia, inclusiv cele de natura juridica, mentionand ca este “dificil de stabilit care sunt avantajele semnificative pe care ACTA le ofera cetatenilor UE in plus fata de cadrul international existent.”

ACTA isi propune sa creeze o noua institutie, “Comisia ACTA“, fara sa defineasca insa obligatiile sau garantiile necesare pentru ca acest organism sa functioneze intr-o maniera deschisa, transparenta si inclusiva, care sa permita exercitarea unui control public asupra actiunilor sale, mai noteaza accessnow.org.

Polonezii au initiat la acea vreme mari miscari de strada, romanii au iesit, dar si in alte state ale UE, semna ca lumea nu mai poate fi prostita cu simple vorbe zugravite in roz.

Mai multe cititi pe larg aici -> http://www.fara-secrete.ro/uniunea-fascista-europeana-si-sua-doresc-din-nou-sa-cenzureze-internetul.

SURSE

1. http://epochtimes-romania.com/news/putin-da-o-noua-lovitura-libertatii-de-exprimare-pe-internet-legea-bloggerilor—217062


Viewing all articles
Browse latest Browse all 904

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48