Am ajuns la un subiect special al parapsihologiei, care pe cat este de uimitor, pe atat de misterios este pentru majoritatea oamenilor. Doar imaginati-va ca o persoana sa poata trece printr-un zid, fara ca acel zid sa se sparga in urma trecerii? Evident, o sa-mi ziceti “ai innebunit!”, dar nu e chiar asa, dupa cum o sa vedeti in continuare, deja exista ample cercetari stiintifice in cadrul parapsihologiei, dar si a fizicii cuantice cu privire la acest subiect. In esenta, fizica cuantica, stie despre ce e vorba ca si fenomen, numai ca pentru asta trebuie o persoana bine antrenata pentru asa ceva.
Daca in cazul unui om cu capacitati extrasenzoriale, acesta poate sa leviteze, sa miste obiecte prin puterea telekineziei, sa se decorporalizeze folosind tehnica remote-view, insa, cand vorbim despre trecerea prin zid, nu mai este asa de simplu. Cele trei tehnici enuntate anterior au fost demonstrate si probate pe tot felul de subiecti, asa ca ele nu mai reprezinta enigma, decat pentru cei care n-au studiat, dar in ceea ce priveste acest fenomen, care il discutam aici, el inca reprezinta o doza puternica de mister.

Din serialul etichetat “SF” si cunoscut ca “Shadowcat” care are capabilitatea de a trece prin materia solida.
Relatari despre astfel de oameni!
Intr-o nuvela numita “Trecere prin pereti” (Le Passe-muraille, 1943)[1], scrisa de Marcel Aymé si publicata in 1943 se vorbeste despre un om cu capacitati extransenzoriale numit Dutilleul, care s-a nascut cu un dar special si anume acela de a trece prin pereti, la propriu. Acest om purta ochelari, avea barba neagra devenind un mister pentru multi prin a sa prezenta. Actiunea se petrece pe strada Norvins, din Montmartre, un acest om si-a trait viata.
Dutilleul simtindu-se stanjenit de aceasta capacitate care o poseda, a vizitat un medic pentru a-i da un leac, sa devina si el “normal”, ca toti ceilalti oameni. Dutilleul, a dus o viata destul de inactiva, dar cu toate astea nu si-a pierdut aceasta capacitate. Dupa un timp, acest om, a devenit foarte rau si si-a folosit capacitatea cu care s-a nascut pentru a face lucruri rele. A inceput sa foloseasca aceasta tehnica pentru a jefui banci si magazine de bijuterii. Acesta se semna cu pseudonimul “varcolac”, insa stim noi ce inseamna “varcolac”, in termenii moderni (reptilian). Incercand sa-si demonstreze puterile in fata tuturor, chiar si in fata oamenilor legii, acesta se lasa prins in flagrant.
El a fost pus in inchisoare, dar a folosit capacitatea sa de a evada, trecand astfel printre gratiile inchisorii. Acesta visa, sa mearga in Egipt si sa incerce sa treaca prin puternicii pereti ai piramidelor. Apoi s-a indragostit de o femeie maritata, pe care o vizita mereu noaptea trecand prin pereti fara niciun fel de problema. Intr-o dimineata, Dutilleul, a avut o durere teribila de cap si a luat doua pastile ce le-a gasit intr-un sertar, pentru a-si mai potoli durerea, dar mai tarziu, cand a incercat sa paraseasca camera persoanei unde se ducea pe ascuns, a observat ca incepea sa-si piarda capacitatea de a mai trece prin zid, din cauza acelor pastile.
In timp ce trecerea prin peretele exterior al proprietatii unde se afla, el a simtit ca nu mai era capabil sa se deplaseze in continuare. El a realizat greseala ce a facut-o prea tarziu si acesta a ramas prin in perete. Dincolo de povestea de amor, ce se prezinta in aceasta nuvela, observam si trebuie sa ne punem accent spre capacitatea sa extrasenzoriala.
In continuare de pe site-ul almeea.com, aflam despre o alta poveste, despre un calugar daoist, care avea aceasta capacitate de a trece prin zid:
“Intr-o povestire chinezeasca, se vorbeste despre un om care a petrecut cativa ani intr-o manastire daoista, unde staretul cunostea mestesugul de a trece prin zid fara sa se raneasca. Cand a fost sa paraseasca manastirea, omul, pe nume Wang, l-a rugat sa-l invete si pe el acest mestesug.
– M-as bucura nespus, i-a zis el, sa pot trece prin zid.Calugarul a zambit si s-a invoit. L-a invatat pe Wang cateva vorbe tainice, i-a spus sa le rosteasca si sa se repeada in zid. Wang sovaia. Calugarul l-a imbarbatat.
– Lasa capul in jos si mergi inainte. Nu mai sta pe ganduri.Wang s-a dat inapoi cu cativa pasi, a rostit vorbele, a lasat capul in jos si s-a repezit, fara sovaire. Zidul a parut ca se topeste dinaintea lui, iar Wang s-a trezit afara din incapere, nevatamat si nebun de bucurie. I-a multumit din suflet calugarului, care i-a dat cateva sfaturi, si s-a intors acasa.
Nici n-a ajuns bine, ca s-a apucat sa-i spuna nevestei lui ca deprinsese mestesugul de a trece prin zid. Femeia, bineinteles, nu i-a dat crezare. Atunci, urmand cu strasnicie sfaturile calugarului, Wang a facut cativa pasi inapoi, a rostit vorbele tainice, a lasat capul in jos si s-a repezit intr-unui din peretii casei. De data aceasta, izbitura a fost destul de zdravana.
Naucit, Wang s-a prabusit la pamant, iar nevasta lui a izbucnit in ras. Pe frunte i s-a ivit un cucui cat toate zilele, pe care nevasta ii punea mereu comprese, neputandu-si stapani rasul.
Povestitorul adauga ca Wang, ca atatea mii de oameni, l-a blestemat pe cel care-l invatase sa treaca prin zid. Asa se intampla cu toate siretlicurile – si cu toate cunostintele pe care le deprindem. Le folosim pana in clipa cand un zid nu vrea sa se deschida in fata noastra. Iar atunci, spune povestea, suntem cuprinsi de ciuda si de manie. Cel mai intelept ar fi fost pentru Wang sa pastreze taina si sa se foloseasca de ce stia intr-o imprejurare deosebita, nu sa se laude doar ca sa fie admirat de altii. Dar si mai intelept este sa nu incerci niciodata sa te folosesti de asa ceva, cu niciun chip.”[2]
Dupa cum vedeti in relatarea acestui citat de mai sus, calugarul l-a invatat pe Wang, o tehnica doar spunandu-i cateva “vorbe tainice”. Ce inseamna “vorbe tainice”? Mantra-ele reprezinta utilizarea unui sunet pastrand intensitatea acestuia. Japonezii au acel strigat de lupta Kiai, are oscileaza pe o frecventa de 2-3 cicli pe secunda, ceea ce face ca sangele sa “inghete” in vene, paralizand astfel persoana ce aude. Sunetele au capacitatea de a modifica forma obiectelor, actionand asupra structurii lor atomice. La fel si “vorbele tainice”, pe care i le-a spus calugarul, acestea rostite cu o anume rezonanta au facut ca atomii acelui zid sa vibreze, iar persoana sa se “strecoare” printre ei, fara sa-i deranjeze.
SURSE
1. Marcel Aymé in nuvela “Trecere prin pereti” (Le Passe-muraille, 1943)
2. http://www.almeea.com/secretul-omului-care-putea-trece-prin-zid/